En Sıcak Konular

PKK şimdi de göçerlere bela oldu

30 Kasım 2007 20:14 tsi
Yayladan ovaya inen göçerler yollarda yoğun kış şartları bir yana asker korucu ve PKK tarafından rahatsız edildiklerini ve PKK'ın kendilerinden haraç istediğini ileri sürdüler.

Hakkari’den gelip Silopi Cizre’ye gidecek olan göçerler koyun sürüleri ile birlikte yoları aşarken her gittikleri köy kasaba da bin bir zorlukla karşılaştıkların ifade ettiler.

Hakkari’den yola çıkıp Van, Bitlis ve Batman üzerinden Cizre’ye giden göçerler bir yandan korucular tarafından kimliklerinin alındığını bir takım uygulamalara maruz kaldıklarını diğer yandan PKK’nın da kendilerinden yardım adı altında haraç alındığını öne sürdüler.

PKK BİZDEN YARDIM ADI ALTINDA HARAÇ TOPLUYOR

Güneydoğuda iyice köşeye sıkışan ve lojistik destek almada zorlanan PKK artık yayladan düz ovaya göç eden göçerlerden yardım adı altında haraç topladığı bizzat göçerler tarafından dile getirildi. Batman’ın Gercüş ilçesi yakınlarından geçen göçerler kameralara konuşarak sorunlarını şu şekilde dile getirdiler.

Mehmet Şenyüz(31) adlı Göçer yaşadığı zorlukları şu şekilde anlattı. Bizler yollarda yaşam koşulları bir yana asker, korucu ve PKK tarafından rahatsız ediliyoruz. Korcular kimlik kontrolü yaparken Asker bize terörist muamelesi yapıyor. Diğer yandan PKK gelip bizden yardım talep ediyor.

Siz devlete yardım ediyorsunuz neden bize yardım etmiyorsunuz diye bizden yardım istiyorlar bizde vermek zorunda kalıyoruz. Ağabey Fatih Şenyüz ise kış şartlarına rağmen yayladan düz ovaya gidiyoruz.

Günde 25 km yol kat ettiklerini söyleyerek özellikle son olaylardan dolayı büyük rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. 14 Yaşında ki Zozan Şenyüz ise havalar çok soğuk iki aydan beri yollarda olduklarını, ilk okulu 3. sınıfta bıraktığını ve bu yolculuğunun 20 gün daha süreceğini belirterek ne kadar zor olsada katlanmak zorunda olduğunu dile getirdi.

haber7



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,474 µs