korku dalgası yükseliyor! | " /> korku dalgası yükseliyor! | "/>

En Sıcak Konular

Piyasalarda yeni bir korku dalgası yükseliyor!

30 Kasım 2007 15:06 tsi
Piyasalarda yeni bir korku dalgası yükseliyor! The Economist dergisi, son sayısında doları kapak yaptı. “Dolar Konusundaki Panik” başlığını kullanan dergi, başyazısında da “Hava soğuk ve yağmurlu olabilir ancak zengin ülkelerin finansal piyasalarında sanki Ağustos geri geldi” y

İngiliz The Economist dergisi, son sayısında dolar sorunu üzerinde durdu. “Doların tam çöküşü bir felaket olur” uyarısını yapan dergi, buna karşın bu çöküşün önlenebileceğini de öne sürdü.

“Hava soğuk ve yağmurlu olabilir ancak zengin ülkelerin finansal piyasalarında sanki Ağustos geri geldi” ifadesini kullanan dergi, piyasalarda açık bir biçimde görülen bir kaygı olduğunu belirterek, “Ancak bu defa korku, kötü mortgage kredilerinden ve onların kredi piyasalarındaki olumsuz etkilerinin ötesinde. Amerika, resesyona girebilir. Ve şimdi piyasaları yeni bir korku sarıyor: doların düşüşün kontrol dışına çıkması olasılığı” dedi.

Kredi sorunu ve zayıflayan bir ekonomiye ek olarak tam bir dolar krizinin yaşanmasının “korkutucu” olacağını belirten gazete, böyle bir kriz durumunda Amerikan ekonomisindeki durgunluğa karşın ABD Merkez Bankasının faiz oranlarını yükseltmeye zorlanabileceği, euronun daha da değer kazanacağı, siyasi gerilimlerin yoğunlaşacağı uyarısını yaptı.

The Economist, zayıf doların ABD’nin ithalatını düşürürken ihracatı arttırdığını, bunun da cari açığını azaltmaya katkıda bulunduğunu belirterek “Amerika için ilaç sonuç verdi: açık, GSYİH’ya oranı, rekor yüzde 7’den yüzde 5.5’e kadar geriledi” görüşünü dile getirdi.

Dolardaki düşüşün son dönemde hızlanmasını, büyük ölçüde Amerikan ekonomisinin ve dünyanın diğer ekonomileri arasındaki dönemsel farklıklıklara bağlayan dergi, doların tam çöküşünün engellenmesi için Amerikalı siyasetçilerin dolar ile daha çok ilgilenmesi, Çin’in de para biriminin değerini yükseltmesi gerektiğine dikkat çekti.

Star



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,778 µs