En Sıcak Konular

Isparta seferleri 31 Aralık'ta bitiyordu

30 Kasım 2007 12:52 tsi
Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında uçağı düşen Atlasjet'in, İstanbul ile Isparta arasındaki karşılıklı seferleri, yeterli yolcu kapasitesine ulaşılamaması ve 31 Aralık 2007 tarihinde sona erecekti.

Alınan bilgiye göre, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nın faal duruma gelmesi amacıyla Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) tarafından Atlasjet ile yapılan protokol neticesinde başlatılan İstanbul-Isparta uçuşlarına ilişkin sözleşme, yeterli ilginin olmaması nedeniyle karşılıklı olarak feshedilmişti. ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, 26 Ekim tarihinde Yönetim Kurulu üyeleri ve Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'un katıldığı basın toplantısında seferlerin iptal edileceğini açıklamıştı. Kaçıkoç, bu basın toplantısında, Atlasjet firmasıyla yapılan anlaşma üzerine Isparta-İstanbul arasında 5 ay kadar önce karşılıklı uçak seferlerinin başlatıldığını hatırlatmış, Atlasjet'e 10 bin bilet garantisi verdiklerini, ancak Ispartalılar'ın hava yolunu yeterince kullanmaması nedeniyle seferlerin iptal edilmesinin kararlaştırıldığını bildirmişti.

Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy da 28 Mayıs 2007 tarihinde başladıkları seferlerde yüzde 70 doluluk oranını yakalamalarına rağmen 150 bin dolar zarar ettiklerini, bu nedenle yıl sonu itibarıyla seferlerin kaldırılmasını kararlaştırdıklarını söylemişti.

Dördüncü kez düzenli uçuşlara açılmıştı

Yıllardır atıl durumda bekleyen ve tarifeli uçuşlar konusunda oldukça sıkıntı yaşayan Isparta Süleyman Demirel Havaalanı, Atlas Jet ile dördüncü kez düzenli uçuşlara açılmıştı.
Atıl durumda beklememesi ve özellikle işadamlarının İstanbul'daki günlük işlerini yapabilmesi için büyük önem taşıyan tarifeli uçak seferleri için özel havayolu şirketleri ile bir dizi temaslarda bulunuldu. 2005 yılında Fly Air şirketi Isparta, Burdur ve Dinar ticaret oda ve borsalarının çabaları ile uçuşlara başladı. Boş koltukların parasının ödeme sözü veren oda ve borsalar haftada 2 gün düzenli uçuşun sağlanması için büyük çaba sarf etti. Sadece 3 ay süren bu düzenli uçuşlardan sonra tekrar uçak seferlerine veda eden Isparta'da kısa bir süre sonra Atlas Jet uçmaya başladı. Uçuşlardaki istikrarın bir türlü sağlanamadığı alanda 3 aylık bir uçuşun ardından Atlas Jet de yolcu sayısı yetersizliğini gerekçe göstererek uçuşlarını sonlandırdı.

Ispartalılar uçak seferlerini illerine getirmek için girişimlerini aksatmadı. Bu kapsamda da Mayıs ayında Isparta, Burdur ve Dinar belediye ticaret odası ve borsaları Atlas Jet işe yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç çıktı. Böylelikle Isparta Süleyman Demirel Havaalanı dördüncü kez tarifeli uçuşlarla faal duruma geldi.

Habertürk



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,051 µs