En Sıcak Konular

"Uçak bakımsızdı" şüphesi

30 Kasım 2007 10:43 tsi
Isparta'da Atlasjet Havayollarına ait uçağın düşmesi kafalarda soru işaretlerine yol açtı. Daha önce World Focus'a ait uçakların borç nedeniyle bakımlarının yaptırılamadığı için THY ve Atlasjet'e kiralandıkları yönünde haberler yer almıştı.

Isparta'da düşün Atlasjet Hava Yolları'na ait uçak daha önce gündeme gelen tartışmayı yeniden başlatı. 2005-2006 yıllarında, "Borç yüzünden bakımsız kalan uçaklarını THY'ye kiraladılar" başlığıyla haberler yer almıştı. Atlasjet'e ait uçağın Isparta'da düşmesi 56 kişinin hayatını kaybetmesi tartışmayı yeniden başlattı.

BAKIMSIZ UÇAKLAR THY VE ATLASJET'E Mİ KİRALANDI
Anı Tur'a bünyesinde World Focus'a ait 2 MD83 model uçağı şirketi THY'ye borçlarını ödeyemediğinden dolayı 2005'te kiralanmıştı. O dönemde çıkan haberlerde 10 milyon dolara yakın borcu olan şirketin uçakların bakımını yaptıramadığına dikkat çekilmiş ve THY'ye 6 aylığına kiralanan uçakların THY renklerine boyanarak kullanılmaya başlandığı kaydedilmişti. Bakımsızlık sebebiyle uçakların kabin basıncında yaşanan düşmeden dolayı zaman zaman acil inişler yaptığı da biliniyor.

UÇAKLAR SÜREKLİ SORUNLA GÜNDEME GELDİ


WORLD Focus Havayolları'na ait TC-AKL tesçil işaretli MD83 uçağı, 29 Ekim Cumartesi günü Amsterdam'dan Bodrum'a boş olarak gelirken havada, kabin basıncı düştü. 10 bin 300 metrede meydana gelen olayda pilotlar Zekeriya Doğan ve Cankurt Aysel, uçağı acil alçaltmaya başladı. Bu sırada uçakta görevli kabin amiri Sinem Tekin, Tülin Olgun, Elif Evcim ve Gamze Çetinkol kabinde düşen oksijen maskelerini kontrol ederken maskelerden oksijen gelmediğini tespit etti. Uçak, İtalya'ya mecburi iniş yapmak zorunda kaldı. İkinci olay, 30 Ekim pazar günü meydana geldi. Arızası geçici olarak giderildiği iddia edilen aynı uçak İtalya'dan Antalya'ya geldi. Buradan İstanbul'a yolcusuz havalanan uçakta yine aynı arıza ortaya çıktı. Pilotlar Mehmet Küçük, Murat Gencer, uçağı güçlükle alana indirdi. Uçakta bulunan hostesler faciaya ramak kala yaşadıkları bu arızanın ardından pilotlarla birlikte İstanbul'a zorlu bir iniş ardından rahat soluk aldı.

 



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,584 µs