En Sıcak Konular

Polis kurşunuyla vurulan genç öldü

30 Kasım 2007 10:28 tsi
İzmir'de, polisin 'dur' ihtarına uymadığı iddiasıyla açılan uyarı ateşi sonucu kafasından vurularak komaya giren Baran Tursun yaşamını yitirdi. Peki olay nasıl olmuştu?

İzmir'de, polisin 'dur' ihtarına uymadığı iddiasıyla açılan uyarı ateşi sonucu kafasından vurularak komaya giren Baran Tursun yaşamını yitirdi.

OLAY NASIL OLDU?

Olay, 25 Kasım'da gece 03.30 sıralarında Bornova’nın Manas Bulvarı Tekel Depoları önünde meydana geldi.

Polis ekipleri, Karşıyaka İlçesi Bayraklı semtindeki Smyrna Meydanı’nda, şüphelendikleri 35 AL 9207 plakalı cipin sürücüsüne “dur” ihtarında bulundu.

Cip içindeki 3 kişi ihtara uymayıp Bornova yönüne doğru kaçmaya başladı. Aracın peşine düşen polis 15 dakikalık kovalamaca sonrası, telsizden kaçış güzergahı üzerinde önlem aldı.
Ağaca ve direğe çarptı

Tekel Depoları önünde barikat kuran polis, görgü tanıklarının ifadesine göre durmayıp geçen cipe “uyarı” ateşi açtı. Cipin sürücüsü olan, Tursun Hazır Giyim ve Tursun İnşaat firmalarının sahibi Mehmet Tursun’nun oğlu 20 yaşındaki Baran Tursun, başına isabet eden kurşunla yaralanınca direksiyon kontrolünü yitirdi, araç önce yol ortasındaki ağaca, ardından da elektirik direğine çarparak durabildi. Ağır yaralanan Tursun, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi’ne hayatını kaybetti. Gencin beyin tomogrofisinde, başında kurşun olduğu görüldü.

Yakalanma korkusu

Tursun ve 2 arkadaşının gece boyunca üç mekanda eğelenip alkol aldıkları öğrenildi. Tursun’un sürücü belgesine geçen haziran ayında, alkollü araç kullanmaktan ikinci kez yakalandığında 2 yıl süreyle el konulduğu anlaşıldı. Arkadaşları ifadelerinde, Baran Tursun’un 3’üncü kez yakalanmamak ve babasından korktuğu için kaçtığını söyledi. Ayrıca aracın muayene zamanının da geçtiğini belirlendi. Üç arkadaşın yapılan kimlik sorgusunda ise herhangi bir sabıka kaydı bulunmadığı anlaşıldı.

Haber 7
 



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,671 µs