En Sıcak Konular

Çatalca'da bir köy kuduz yüzünden karantinada!

29 Kasım 2007 22:51 tsi
İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Kavak, Çatalca'ya bağlı Kestanelik Köyünün, bir büyükbaş hayvanda kuduz hastalığı tespit edilmesi üzerine karantinaya alındığını bildirdi.

Kavak, yaptığı açıklamada, kuduz vakasının, Kestanelik Köyünde bulunan bir işletmedeki büyükbaş hayvanda görüldüğünü söyledi.

Hayvan sahibinin şüphe üzerine durumu İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirdiğini ifade eden Kavak, yetkililerin yaptıkları kontrollerde, büyükbaş hayvanda kuduz hastalığı olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Kavak, bu işletmedeki ve köydeki tüm büyükbaş hayvanlar ile sahipli sahipsiz kedi ve köpeklerin aşılanmasının tamamlandığını söyledi.

Kestanelik Köyünün, görülen kuduz hastalığı dolayısıyla karantinaya alındığını dile getiren Kavak, 6 ay sürecek karantina boyunca köye giriş çıkışların kontrol altında tutulacağını ve şüpheli vakalar görülmesi halinde tarama yapılacağını bildirdi.

Ahmet Kavak, şunları kaydetti:

''İstanbul'da kuduz tamamen bitmiyor, çünkü etraf ormanlık. Ormana yakın, yaban hayatıyla iç içe olan yerlerde bunu yaşıyoruz. Bir yerde bitiyor, başka zaman bir başka yerde çıkıyor. Birkaç mihrak oluyor. Arkadaşlarımız, onunla ilgili de gerekli tedbirleri alıyorlar. 3285 sayılı kanun, kolluk kuvvetlerinin, sağlıkçıların, belediyelerin görevlerini tarif ediyor. Sorumluluk Tarım Bakanlığı odaklı, ama diğer kurumların da bunun içerisinde sorumlulukları var. Müşterek bir çalışmayla bunun tehlikeleri bertaraf ediliyor. Karantina uygulaması, aşılama faaliyetleri de bunun bir parçası. Bu, rutin halde yürütülüyor. Her şey kontrol altında.''

Milliyet



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,469 µs