PKK yerine yavru vatan! | " /> PKK yerine yavru vatan! | "/>

En Sıcak Konular

Derin ikiliden şok iddia: PKK yerine yavru vatan!

29 Kasım 2007 22:43 tsi
Derin ikiliden şok iddia: PKK yerine yavru vatan! MİT eski mensubu Mahir Kaynak ve gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete'nin yakında yayımlanacak olan "Operasyon: Büyük Oyunun Gizli Kodları" adlı kitabında Türkiye eliyle kurulacak bir Kürdistan devleti gibi çarpıcı iddialar yer alıyor...


En önemlisi: Kuzey Irak'taki Kürt oluşum adeta 'yavru vatan' Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne benzer, "gevşek bir federasyon" biçiminde kendi hükümetine sahip ama dış ilişkilerinde Türkiye'ye bağlı olacak ve Kürt lideri Mesut Barzani tasfiye edilerek yerine Türkiye'den yeni bir lider çıkarılacak!

Başbakan Erdoğan ile Bush'un 4 Kasım'daki görüşmesi sonrasında yaşanan gelişmeler ve Kuzey Irak'tan yayılan söylentilerle işin rengi değişmeye başladı: PKK bu defa galiba bitiriliyordu!

PKK'ya karşılık Kürdistan mı?

Soru ise şu; ABD, çeyrek asırlık PKK kartını neden gözden çıkardı?
Bu sorunun yanıtı için şimdi ilginç bir senaryo dillendiriliyor: "PKK'ya karşılık Kürdistan"!

Yani, Türkiye PKK'ya karşılık Kuzey Irak'taki Kürt oluşuma yumuşama gösterecek, hatta güvenliğini tehdit etmemek kaydıyla "gevşek federasyon" biçiminde bir "Kürt devletine" ses çıkarmayacak.

BÜYÜK OYUNUN GİZLİ KODLARI

Türkiye bu senaryoyu tartışırken, yakında piyasaya çıkacak olan "Operasyon: Büyük Oyunun Gizli Kodları" adlı kitap, Türkiye ile ABD'nin 'daha' radikal bir plan üzerinde anlaştığı iddiasına yer veriyor.

Kitabın yazarları, eski MİT mensubu Mahir Kaynak ve gazeteci Ömer Lütfi Mete'nin iddialarına göre Kuzey Irak "adeta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi" kendi hükümetine sahip ama dış ilişkilerinde Türkiye'ye bağlı olacak.

TEK ENGEL İSRAİL

Mesut Barzani tasfiye edilecek ve yerine Kürtler'in yeni lideri olarak Türkiye'den biri çıkarılacak! İkili, ABD'nin şu günlerde "Türkiye himayesinde bir Kürt devleti"ni İsrail'e kabul ettirmeye çalıştığını da savunuyor.

"Kürtler'in devleti Türkiye Cumhuriyeti'dir"

Mahir Kaynak, Kuzey Irak'ta bağımsız bir Kürt devletinin yaşama şansı olmadığını, bu yüzden Türkiye'ye bağımlı bir yapı kurulacağını ileri sürüyor.

Bu "plan"ın çerçevesini ise enteresan bir örnekle çiziyor:
"Kuzey Irak'ta gevşek bir federasyon, neredeyse bağımsız diyebileceğimiz bir devlet kurulacak ve bunun Türkiye'yle ilişkileri çok yoğun olacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'yle Türkiye'nin ilişkisi nasılsa, onlarla da öyle olacak.
Çünkü onlar da soydaşımız ve Kürtler'in ana gövdesi Türkiye'de.
Kürtler'in bir devleti varsa o da Türkiye Cumhuriyeti'dir, Kuzey Irak'taki üç, dört milyonluk bir nüfus değil.

'Kürtler'in ana gövdesi Türkiye'dir ve Kuzey Irak'ta kurulacak bir Kürt devleti tıpkı KKTC gibi bizim asli yapımızın bir uzantısıdır' diyebilirsiniz. Esas itibariyle, Amerika'nın Türkiye'yi devreden çıkarıp bir Kürt devletiyle bölgede ihtiyaçlarını karşılaması da mümkün değil."

ABD BARZANİ YERİNE KİMİ DÜŞÜNÜYOR?

Kaynak'a göre Türkiye artık Barzani'nin alternatifini düşünmeli: "Barzani'den rahatsızım, öyleyse onun yerine kim gelecek? Barzani Kuzey Irak'ta siyaseti temsil eden güç olmaktan çıkacak önümüzdeki süreçte. Kimin geleceği çok önemli ve burada Türkiye rol üstlenmeli. Ben şimdi ABD'nin Barzani'nin alternatifi olarak kimi düşündüğünü araştırıyorum. Kürtler'in yeni lideri büyük ihtimalle Türkiye içinden çıkacak! Çünkü Kürtler'in büyük gövdesi Türkiye içerisinde ve Kuzey Irak'taki Kürtler'in Türkiye üzerinde etkili olacağı iddiasının tersine ben Türkiye'deki Kürt liderliğinin Kuzey Irak'ta da etkili olabileceğini düşünüyorum."

Dağlıca PROFESYONEL İŞİ! 

Dağlıca büyüklüğünde bir saldırıyı PKK'nın yapmasının imkânsız olduğunu da savunan Kaynak'a göre bu, Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahalesinin ve bugünkü Türk-Amerikan askeri işbirliğinin sağlanması için, "ihtisas sahibi güçler"in gerçekleştirdiği profesyonel bir operasyon!

Aktüel



Bu haber 1,531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,006 µs