En Sıcak Konular

Çölaşan'dan 'muhalefet gazetesi sürprizi!

29 Kasım 2007 21:32 tsi
Çölaşan'dan 'muhalefet gazetesi sürprizi! Hürriyet Gazetesindeki görevine son verilen ve ‘’Kovulduk ey halkım unutma bizi’’ adlı kitabı ile çok tartışılan gazeteci-yazar Emin Çölaşan, işsiz kaldığı son 3,5 aydır yaşadıklarını, planlarını ve iddialarını anlattı.

Çölaşan:" Ciddi bir muhalefet gazetesi, yayın hayatına geçebilir. İsim veremem şu anda. Çünkü her şey net değil"

Emin Özgünül/ Gazeteport

- Hürriyet'te sizden sonra değişen bir şey var mı?
ÇÖLAŞAN: Ne olacak ki, hiçbir şey yok. Zaten olamaz da. Kurallar belli, çıkar ilişkileri belli, kişilikler belli. Bu ortamda ne değişebilir!

- Bekir Coşkun'un da Hürriyet'teki rahatsızlığının devam ettiği söyleniyor. Yakın arkadaşınız olduğu için size bu durumları anlatıyor mu? ÇÖLAŞAN: Biz Bekir'le her şeyi konuşur ve paylaşırız. Ama bu soruyu Bekir adına benim yanıtlamam uygun olmaz.

-Bir ara başta Doğan Hızlan olmak üzere bazı Hürriyet yazarları sizin geri dönmeniz için uğraş veriyordu. Bu yönde sinyaller size de geldi. Olanak olursa Hürriyet'e dönmeyi düşünür müsünüz? 
ÇÖLAŞAN: İşin bu boyutunu inanın hiç düşünmedim. Düşünmekle de olacak bir şey değildir. Bir iş yaptılar, beni tasfiye etmekle maddi ve manevi büyük kazançlar elde ettiler. Recep Tayyip'in gönlü böylece hoş edilmiş oldu! Onun ve iktidarının gözüne girdiler. Bu karardan geri dönmeleri herhalde onlar açısından artık mümkün olmasa gerek.

-Kitabınızda en ağır eleştiriler Ertuğrul Özkök içindi. İzmir görüşmesinden sonra ve kitap yayınlanınca sizi hiç aradı mı ?
- Hayır ne aradı, ne birisi ile haber gönderdi ne de başka bir şey. Aramasını da beklemem zaten.

MEDYA DÜNYASINA YENİ PATRON YENİ GAZETE

- Medya dünyasında yeni gelişmeler bekliyor musunuz.?
 
ÇÖLAŞAN: Yeni yılda bazı gelişmeler olacak. Mesela basına Doğan, Ciner Karamehmet dışında yeni bir patron girebilir. Beklenenler dışındaki bazı TV kanalları el değiştirebilir. Ciddi bir muhalefet gazetesi de, yayın hayatına geçebilir. İsim veremem şu anda. Çünkü her şey net değil.

- GP Şu anda gelen teklifleri değerlendirmemeniz, bu gelişmeleri beklediğiniz için mi?
ÇÖLAŞAN: Ben biraz ismimi dinlendirmek istedim. Ayrıca olan biteni görmek istiyorum. Bir müddet izleyeceğim.

-GP İlginç bir durum olarak Sözcü gazetesinde eski yazılarınız yayınlanıyor. Hatta bazı vatandaşlar bu gazetede başladığınızı zannediyor.
ÇÖLAŞAN: Evet. Benden izin aldılar, eski yazılarımı yayınlıyorlar. O yazılarımı okuyunca yıllar önce ne kadar isabetli tespitler yaptığımı görüyorum. Yazılarımın altına tarih konulmasını istedim. Böylelikle yeni yazım olmadığı anlaşılıyor. Geçenlerde Arjantin caddesinde yürürken bir belediye otobüsü şoförü beni gördü. Otobüsü durdurup camdan gazeteyi gösterip (Bugün yine gerçekleri yazmışsın, helal olsun) dedi.

- Son kitabınız 'Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi' de, ötekiler gibi çok sattı. Nedir şimdi satış rakamı?
ÇÖLAŞAN: Şu anda kitabın 73. baskısı yapılıyor. Her baskı 2.300 adet. Şu an itibarıyla da kitabın net satış rakamı yaklaşık l55 bin. Buna sayısını ve kaç adet sattığını bilemediğimiz korsanları da ekleyin. Korsanı da belki gerçeği kadar satmıştır. Benim tahminime göre, bir kitabı üç kişinin okuduğunu varsayalım, korsanı ile birlikte en az 700 bin kişi okudu. Türkiye için çok büyük rakamdır. Yani amaca fazlasıyla ulaşmıştır.

- GP En çok satan kitabınız bu mu olacak?
ÇÖLAŞAN: 'Turgut Nereden Koşuyor' korsanı hariç, resmi rakam olarak tam 270 bin adet satmıştı. Yayınevi bana 270 bin kitabın telif ücretini ödemiştir. Rekor ondadır. Ve yine tahmin ediyorum, Turgut Özakman abimizin şu anda 800 bin satmış olan 'Çılgın Türkler' kitabından sonra Türkiye'de ikinci büyük satış rakamı 'Turgut Nereden Koşuyor'a aittir. Sonuncusu benim l7. kitabım. Bu kitapla birlikte kitaplarımın toplam satış rakamı bir milyonu geçti. Bir milyon l00 bin dolayına ulaştı.



Bu haber 1,114 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,101 µs