En Sıcak Konular

Teziç, 10. Cumhurbaşkanı Sezer'i ziyarete gitti

29 Kasım 2007 17:19 tsi
Görevi bırakmaya hazırlanan YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i Gölbaşı’ndaki konutunda ziyaret etti.

Teziç'in, eşi Deniz Teziç ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaret, 40 dakika sürdü. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teziç, "Veda ziyaretinde mi bulundunuz?" sorusu üzerine, "Hayır. Nezaket ziyareti. Birkaç yıldır kendisiyle sık sık görüşüyordum. Bize verdiği destek çok önemliydi, görevlerimizi yapabilmemiz açısından.  Bununla ilgili biraz değerlendirmeler yaptık" dedi.

YÖK başkanlığı görevinin yakında sona ereceğini anımsatan Teziç, İstanbul'a döneceğini söyledi. Teziç, ayrılmadan önce, "Kendisini göreve layık görmesinden dolayı Sezer'e teşekkürlerini ilettiğini" dile getirdi.

"MUTLU AYRILIYORUM"
YÖK Başkanı Teziç, "Buradan, mutlu ayrılıyorum. Çünkü çalıştığım personelin işinde son derece yetenekli olması, becerikli olması, benim de kurum içindeki işlerimi kolaylaştırdı. Bir şikayetim yok. Kurumdan huzurlu ayrılıyorum" diye konuştu.

Üniversitelerin sorunlarının bundan sonra da devam edeceğini, üniversitelerin dinamik kurumlar olduğunu vurgulayan Teziç, şöyle konuştu:
"Bu dinamik alanda sorunlara da çözümler zaman içinde gelecektir. Ben geleceğe iyimser bakmak istiyorum, iyimserliğimi korumak istiyorum.  Yükseköğretim Kurulu, yapısı itibarıyla, işlevleri itibarıyla hem yapısı değişecek gelecek için hem de daha büyük sorumluluklar yüklenecektir gelişen şartlarda, uluslararası şartlarda. Bunları konuştuk biraz." Teziç, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da ziyaret edecek misiniz?" sorusuna karşılık, "Ziyaretler yeri geldikçe yapılacak tabii. Sizin haberiniz olacaktır bunlardan" yanıtını verdi.
     
"HAZIRLIKLI BİRİ GELECEKTİR"
"Sizden sonra atanacak YÖK Başkanı ile ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı?" sorusu üzerine Teziç, "Şimdiden kendisine başarılar dilerim, iyi çalışmalar temenni ederim. Muhakkak o da birtakım sıkıntıların ne olacağını düşünerek buraya gelecektir. Sıkıntılar dedim ama bunlar çözümsüz olması açısından değil, bunların hepsine çözüm getirme konusunda muhakkak hazırlıklı biri gelecektir" diye yanıtladı.

Teziç, "Nasıl bir YÖK Başkanı gelmeli?" sorusu üzerine de "Bilemiyorum. Bunu söylersem kendimi tarif etmeye başlarım. Bu da egoistlik olur" dedi.

"Böyle bir iş yapmak için nasıl nitelikler gerekiyor" sorusu üzerine Teziç, "Bunu, tayin edecek olan çok daha iyi düşünmüştür" yanıtını verdi. Teziç, Sezer ile bu konuyu konuşup konuşmadıkları sorusu üzerine, konuşmadıklarını belirterek, "Hukukla ilgili konuştuk. Neler yapmak istediğimizi değerlendirdik. Okunacak kitaplar üzerinde biraz konuştuk.
Gelecekte neler yapabileceğimi söyledim" diye konuştu.
     

"KİTAP YAZACAĞIM"
"Akademisyenliğe dönecek misiniz?" sorusuna Teziç, "Hayır. Bundan sonraki hayatımı kendi çalışmalarıma yönelteceğim. Anayasa Hukuku kitabımın ikinci cildi hep ertelendi idari görevlerim nedeniyle, onu tamamlamaya çalışacağım. Benim için en güzel uğraşlardan biri olacaktır" yanıtını verdi.

Teziç, "Anayasa taslağıyla ilgili değerlendirmeniz oldu mu?" sorusu üzerine, "Anayasa taslağıyla ilgili düşüncelerim var ama onları şu aşamada değerlendirmeyi uygun bulmam. Çünkü ortada kesinleşmiş bir metin de yok. Olsa bile konu çok başka boyutta değerlendirilmeli. Burada ayaküstü yapacağım değerlendirme olmaz" dedi.
Sezer ile Anayasa taslağını değerlendirip değerlendirmedikleri sorusu üzerine Teziç, bu konulara girmediklerini söyledi.

Milliyet



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,084 µs