En Sıcak Konular

Ümraniye çetesi davasını 6 ay erteleten soru!

29 Kasım 2007 17:14 tsi
Ümraniye çetesi davasını 6 ay erteleten soru! Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombasıyla ilgili soruşturma Genelkurmay'a yöneltilen bir sorunun yanıtına takıldı. Genelkurmay'dan cevap gelmediği için beş aydır dava açılamıyor...

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombası ile ilgili soruşturma, savcının Genelkurmay Başkanlığı'ndan istediği “Çetenin elindeki belgeler devletin gizli dosyaları mı?” sorusunun yanıtına takıldı.

Altı aydır devam eden soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz iki ay önce Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, halen tutuklu bulunan gazeteci yazar Ergün Poyraz'ın evinde ele geçirilen belgeler hakkında bilgi istedi.

Savcı yazısında “Tutukluların evinde bulunan ve devletin gizli belgeleri denilen dökümanlar devletin gizli belgeleri mi? Eğer gizli belgeler ise ülkenin iç güvenliği açısından nasıl bir duruma sebep verir” diye sordu.

KERİNÇSİZ DE BAŞVURDU

Ümraniye soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in avukatı Kemal Kerinçsiz de aynı konuda Genelkurmay'a dilekçe gönderdi.

Kerinçsiz dilekçesinde “Aradan beş ay geçmiş olmasına rağmen yasadaki boşluktan istifade edilerek, iddianame tanzim edilmemiş ve kamu davası açılmamıştır. Savcı bütün delillerin toplandığını ancak Genelkurmay'dan bazı bilgi ve belgelerin istendiğini, bu belge ve bilgilerin suç tasnifini değiştirme olasılığına binaen davanın açılmadığını beyan etmiştir” ifadesine yer verdi.

YEDİ KOLİ BELGE

Emekli astsubay Oktay Yıldırım'a ait olduğu iddia edilen bombaların yakalanması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Muzaffer Tekin ve Ergün Poyraz'ın da bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı. Poyraz'ın evinde Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ni de içeren çok sayıda 'gizli' ibareli doküman bulunmuştu.

Poyraz'ın el konulan yedi kolilik belgeleri arasında en dikkat çekenleri MİT ve askeri istihbarat raporları, bilgi notları ve değerlendirmeleriyle Suriye, İran istihbarat servislerine ait veriler içeren dosyalardı. Bu veriler üzerine savcılık konuyu Genelkurmay'a yazıyla sordu.

Taraf



Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,471 µs