En Sıcak Konular

CHP'nin dokunulmazlık ısrarı...

29 Kasım 2007 16:25 tsi
AK Parti iktidarının milletvekili dokunulmazlığının sınırlandırılması konusunda Anayasa değişikliğine destek vermemesi üzerine CHP, umudunu AİHM’e bağladı.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın AİHM’e dokunulmazlığının kaldırılması için başvurusu bulunduğunu belirterek, “Meclis, kendi özgür iradesiyle dokunulmazlıkları kaldırma yetisini gösteremezse, bir başka dayatmadan dolayı dokunulmazlıkları kaldırmak zorunda kalacak. Siyasal iktidar pazarlık ve dayatmaya alışkın, ama bu kez Türkiye’yi mahcup etmesinler'' dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit ile DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek dokunulmazlık konusunu görüştüler. Görüşmeden sonra DSP’li İçli, Meclis’teki dokunulmazlıklarla ilgili birtakım fezlekelerin, milletvekillerini incitecek düzeyde olduğunu söyledi.

İçli, Anayasa-Adalet Karma Komisyonun toplanarak, gündemindeki fezlekeleri görüşmesini istediklerini belirtti. İçli, bu konu ertelenmeye, ötelenmeye gelecek konu değil. Anayasanın 83. Maddesi mutlaka değiştirilmeli. Milletvekillerini töhmetlerden kurtarmak lazım'' dedi.

AİHM KARARI
CHP Grup Başkanvekili Okay, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın dokunulmazlığının kaldırılarak yargılanmayı istediğini ancak dokunulmazlığı nedeniyle yargılanamadığını ifade etti. Okay, AKP’nin dokunulmazlık konusunda anayasa değişikliğini desteklememesi ve dokunulmazlıkları kaldırmaması nedeniyle Türkiye’nin AİHM ile davalı olduğunu belirtti.

Okay, “Eğer dava kabul edilirse bu kez o mahkumiyet nedeniyle yasal değişiklik yapmak zorunda olunacak. Meclis, kendi özgür iradesiyle dokunulmazlıkları kaldırma yetisini gösteremezse, bir başka dayatmadan dolayı dokunulmazlıkları kaldırmak zorunda kalacak. Siyasal iktidar pazarlık ve dayatmaya alışkın, ama bu kez Türkiye’yi mahcup etmesinler'' dedi.

Milliyet
 



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,518 µs