Sarko İsrail ajanı mı? | " /> Sarko İsrail ajanı mı? | "/>

En Sıcak Konular

Fransa'yı karıştıracak iddia: Sarko İsrail ajanı mı?

29 Kasım 2007 16:17 tsi
Fransa'yı karıştıracak iddia: Sarko İsrail ajanı mı? Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin 3 Aralık'ta Cezayir'e yapacağı resmî ziyaret öncesinde, Cezayir'den gelen bir iddia ortalığı karıştırdı. İddiaya göre Sarkozy Yahudi kökenli ve İsrail için ajanlık yapıyor!..

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin 3 Aralık'ta Cezayir'e yapacağı resmî ziyaret öncesinde, Cezayirli bir bakanın Sarkozy'nin Yahudi ajanı olduğu yönündeki açıklamaları ortalığı karıştırdı.

Fransız heyetinde yer alan, Cezayir kökenli ünlü Yahudi şarkıcı Enrico Macias da, Cezayirli yetkililerin açık tepkisi üzerine ziyarete katılmaktan vazgeçti. Cezayir'in Gaziler Bakanı Muhammed Şerif Abbas, ülkenin önde gelen gazetelerinden Arapça El-Haber'e yaptığı açıklamada, Nicolas Sarkozy'nin cumhurbaşkanı seçilmesinin "gerçek mimarlarının, Fransa'da sanayi monopolünü ellerinde bulunduran Yahudi lobisi olduğunu" söyledi.

Fransız Le Figaro gazetesinin dünkü nüshasında aktardığı habere göre, Cezayirli Bakan, "Fransa Cumhurbaşkanı'nın kökenlerini ve onu iktidara getirenleri biliyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı kampanyasının tam ortasında, İsrailli yetkililerin Sarkozy'nin resminin olduğu bir pulu piyasaya sürdüğünden haberdar mısınız?" dedi.

Sağcı Sarkozy'nin, Sosyalist Bernard Kouchner'i dışişleri bakanı yapmasını Kouchner'in Yahudiliğine bağlayan Cezayirli Bakan, "Neden, solda olan Bernard Kouchner, hükümete girerek çizgiyi geçti? Bu şahsi düşünceler için yapılmadı. Bu, Fransa'da sanayi monopolünü elinde tutan Yahudi lobisinin, Sarkozy'nin iktidara gelmesinin gerçek mimarlarının görüşünü yansıtan bir hareketin sonucu" şeklinde konuştu.

Açıklamaları, "Sarkozy'ye karşı antisemit imalar" başlığıyla haberleştiren sağ eğilimli Le Figaro, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'yı destekleyen birlikte yer alan Milli Demokrat Birliği (RND) üyesi olan bakanın, Fransa Cumhurbaşkanı'nı kapalı olarak İsrail'e çalışan bir ajan olmakla suçladığı yorumunda bulundu.

Bu açıkmaların Cezayirli siyasetçilerde fazla üzüntüye yol açmamasına dikkat çeken gazete, sadece küçük bir muhalefet partisi olan RCD'nin liderinin, Muhammed Şerif Abbas'a tepki gösterdiğini yazdı. Cezayirli bakanın ifadelerinin Sarkozy'nin ziyareti öncesinde gerilimi artırabileceği ifade ediliyor. Fakat, bu açıklamalardan önce, Cezayir asıllı ünlü Fransız şarkıcı Enrico Macias'ın da resmî heyete alınması krize yol açtı.

Gaziler Bakanı Muhammed Şerif Abbas, Macias'ın gelmesini "provokasyon" olarak nitelendirirken Başbakan Abdulaziz Belkadem'in de Macias'ın Sarkozy'nin heyetinde bulunmasını istemediği ortaya çıktı. Yahudi şarkıcı, bunun üzerine "istenmediği bir ülkeye gitmeyeceğini" bildirerek ziyarete katılmaktan vazgeçti.

Zaman



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,554 µs