Neden manşet olmadı? | " /> Neden manşet olmadı? | "/>

En Sıcak Konular

Neden manşet olmadı?

29 Kasım 2007 16:10 tsi
Neden manşet olmadı? Haftanın en ilgi çekici haberiydi… ABD Büyükelçisi Ross Wilson ‘Kürt kökenli’ vekillere kahvaltılı toplantı düzenlemişti. O haber basına düştükten sonra farklı tepkiler geldi. Başbakan Erdoğan’ın da dahil olduğu bu tepkiler elçiliğ

Ankara’da önceki gün yapılan kahvaltılı toplantı konjonktür hesaba katılırsa neresinden tutulursa tutulsun bu sabah gazetelere manşet olmayı hak ediyordu.

Hak ediyordu, çünkü hükümetin yeni bir ‘Kürt açılımı’ hazırlığı içinde olduğu, DTP’nin terörle arasına açık mesafe koymaması nedeniyle tartışmalar yaşandığı ve kapatma davası açıldığı bir döneme denk geldi bu kahvaltılı toplantı. Konjonktür ile kahvaltılı toplantı zamanlama olarak örtüşünce akıllara şu sorular geldi:

1. DTP’ye alternatif bir oluşum mu yaratılıyor?
2. Bu oluşumun mimarı ABD mi? Ya da ABD neden Türkiye’deki sorunla bir anda açıkça ilgilenmeye başladı?

Bu iki sorunun yanıtı ne olursa olsun, Ankara’nın göbeğinde böylesi bir toplantı düzenlemek haberin manşete çıkmasını gerektiriyor. Üstelik daha sonra gelen tepkiler de… Sadece emekli subaylar derneği tepki göstermedi bu kahvaltılı toplantıya… Basına Başbakan Erdoğan’ın da milletvekillerine rahatsızlığını ilettiği sızdı. Kimi siyasi partiler de “ABD içişlerimize karışıyor” diye toplantıyı açıkça eleştirdi. Öte yandan DTP “bizi dışarıda tutamazsınız” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Bu haberin önemini ilk kavrayan haber kaynağı iyibilgi.com’du. Daha tepkiler gelmeden toplantıya katılan Haşim Haşimi ile bu yüzden röportaj yaptık ve içerde neler konuşulduğunu kavramaya çalıştık.

Ancak politika sayfalarında bu gelişmeye geniş yer ayıran gazeteler bu sabah birinci sayfalarına çıkarmadılar haberi. Neden çıkarmadıkları önemli bir soru ama yanıtı spekülatif. Bu nedenle meselenin yanıt boyutuna girmeyeceğiz. Sadece kahvaltılı toplantı ile ilgili birkaç saptamada bulunacağız.

ABD Büyükelçiliği böyle bir toplantıyı düzenledi. Çünkü elçilik, dolayısıyla ABD Türkiye’de oluşan yeni iklimi birinci elden öğrenmek istiyor. Amaç, Haşim Haşimi’nin de altını çizdiği gibi, yeni bir oluşum değil. DTP yersiz kaygılanıyor. Anlayabildiğimiz kadarıyla amaç Türkiye’deki iklimin bir parçası olmak. Şehit ailelerini de ziyaret ederek artı puan almak. Daha da önemlisi, elden gelirse bu iklimi yönlendirmek. Ancak bu sonraki adım. Kahvaltılı toplantıda amaçlanan sadece anlamaktı. Bu yüzden de çoğunlukla dinlediler….

İlgili bilgi:

O toplantıda ne konuşuldu: ‘Amerika’da bir şeyler dönmüş!’

O kahvaltı ertelendi!

DTP'liler ABD'ye kızgın

Emekli Subaylar ABD'ye mektup yazdı

iyibilgi.com



Bu haber 936 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,997 µs