En Sıcak Konular

Abbas: Treni raylara koyduk

29 Kasım 2007 15:57 tsi
Abbas: Treni raylara koyduk

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Annapolis zirvesinin ''bağımsız Filistin devletine giden treni rayına soktuğunu'' söyledi. Ekmeleddin İhsanoğlu da, Annapolis kentinde yapılan Ortadoğu Barış görüşmelerinde yeni bir umut doğduğunu söyledi.

Abbas, Washington'da düzenlediği basın toplantısında, "Annapolis zirvesinin Filistinlileri kavuşmayı istedikleri devlete yakınlaştırıp yakınlaştırmadığının" sorulması üzerine, "Treni raylara koyduk. Ulaştığımız nokta, bizi iyimser kılıyor. Bir hedefle geldik, bu hedefe ulaşmayı arzı ediyoruz" dedi.

ABD Başkanı George W. Bush dün Beyaz Saray'da, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı kabul etti.

Olmert ve Abbas ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Bush, açıklamasında "İsrail ile barış içinde yan yana yaşayacak bir Filistin devletinin kurulması konusunda gerekli kararların alınması sürecine katkı için tüm güçlerini kullanacaklarını" belirtti.

İKT: "Yeni bir umut..."

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da, Annapolis kentinde yapılan Ortadoğu Barış görüşmelerinde yeni bir umut doğduğunu söyledi.

İhsanoğlu, "Ortadoğu sürecinde Annapolis sürecinden ben umutlu olmak istiyorum. Çünkü arkamızda 60 yıllık bir hüsran ve ıstırap var. Annapolis'te iseyeni bir ümit doğdu" dedi.

ABD Başkanı George W. Bush ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın, Ortadoğu meselesinin çözümü için "bir taahhüt altına" girmiş olduğuna işaret eden İhsanoğlu, bunun çözüm yönündeki kararlılık için önemli bir işaret olduğunu belirtti.

CNN Türk
 



Bu haber 178 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs