En Sıcak Konular

Telekom beyaz sayfa açtı

29 Kasım 2007 14:11 tsi
Telekom'da yüzler gülüyor. Doany çalışanlara seslendi ve umut verdi

Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Paul Doany, ''Anlaşmaya vardığımız için mutluyuz. Bu süreçte kazanan da yok, kaybeden de. Biz tek bir ekibiz. Hep birlikte Türk Telekom'u çok daha büyük bir şirket yapacağız'' dedi.

Doany, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Telekom ve Haber-İş Sendikası arasında yapılan 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varıldığını duyurmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, ''Tek bir ekip olarak işimizin başındayız'' dedi.

Görüşmeler çerçevesinde geçen hafta başlayan teknik çalışmaların dün gece geç saatlere kadar devam ettiğini ve ortak bir noktaya varılması için gayret gösterildiğini bildiren Doany, çalışanların huzuru, güvencesi, refahını temin etmek ve grevi sona erdirerek her zamanki gibi takım ruhuyla hizmetleri sürdürmek için tüm imkânları sonuna kadar zorladıklarını kaydetti.

Doany, toplu iş sözleşmesi sürecinin olumlu bir şekilde neticelendirilmesine yönelik ilgi ve desteği nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a ve tarafların yeniden bir araya gelmesine aracılık eden Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'a teşekkür ederek, şunları kaydetti:

''Mücbir sebep teşkil eden grev boyunca müşterilerimizin mağdur olmaması ve ülkemizde iletişim hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi için görevinin başında canla başla çalışan tüm Türk Telekom çalışanlarına en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca, müşterilerimiz başta olmak üzere tüm kamuoyuna, bu süreç esnasında gösterdikleri sabır ve anlayış için teşekkürü borç biliriz. Bu dönemde meydana gelen altyapı hasarlarını ve devam eden her türlü arızayı en kısa sürede gidermek için ne gerekiyorsa yapılacağı konusunda tüm kamuoyunu temin etmek isteriz.''

UZLAŞMA MUTABAKATI

Türk Telekom ve Haber-İş Sendikası arasındaki uzlaşma mutabakatına da değinen Doany, mutabakatın içeriğini şöyle sıraladı: ''-Ücretlere ilk yıl için yüzde 10, ikinci yıl için yüzde 6,5+enflasyon farkı artış yapılması -Mevcut 112 günlük ikramiye uygulamasının aynı şekilde devam etmesi -Aynı unvanda olan kapsam içi ve kapsam dışı çalışanların arasındaki ücret farklılığının kademeli olarak düzeltilmesi.

Bu düzeltme için 25 milyon YTL'si Mart 2008, 5 milyon YTL'si Eylül 2008'de tahsis edilmek üzere toplam 30 milyon YTL'lik ek bir bütçe ayrılması konularında anlaşmaya varılmıştır.'' Kapsam konusunda da tarafların mutabakata vardığını belirten Doany, tüm çalışanlara 200 YTL bayram ödemesi yapılacağını kaydetti.

Çalışanlara jest olarak bayramda bir defaya mahsus olmak üzere 200 YTL özel bir ödeme yapma teklifinde bulunduklarını bildiren Doany, bu tekliften sendikalı üyelerin de yararlanabileceğini ifade etti. Doany, grevin sona ermesine ilişkin olarak ise ''Anlaşmaya vardığımız için mutluyuz. Bu süreçte kazanan da yok, kaybeden de. Biz tek bir ekibiz. Hep birlikte Türk Telekom'u çok daha büyük bir şirket yapacağız'' dedi.

İnternet haber



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,026 µs