En Sıcak Konular

Ankara'ya bin kameralı MOBESE sistemi

29 Kasım 2007 12:47 tsi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara’da çok geniş kapsamlı, bin kameralı bir MOBESE sisteminin ihale sürecinde olduğunu bildirdi.

Vilayetler Hizmet Birliğinin Olağan Meclis Toplantısı, İçişleri Bakanlığı Konferans Salonu’nda yapıldı.
      Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantının açılışında konuşan İçişleri Bakanı Atalay, Vilayetler Hizmet Birliğinin, yerel yönetimler, il özel idareleri ve valilerin birlikte başarılı çalışmaları ortaya koyduğu bir oluşum olduğunu kaydetti. Birliğin, eğitim hizmetlerine dönük öğrenci yurtları ve sağlık hizmetleri çalışmalarıyla önemli bir boşluğu doldurduğunu kaydeden Atalay, İl Özel İdareleri ve İl Genel Meclisi ile ilgili önemli yasal düzenlemeler yapıldığını hatırlattı.
      Valilerin, mülki idarenin illerdeki yöneticisi olduğunu ifade eden Atalay, il genel meclislerinden beklenenin de valilerle çok uyumlu ve yakın bir çalışma yapması olduğunu belirtti. Vatandaşa hizmet götürme konusunda il özel idarelerinin önemli bir rolü olduğunu ifade eden Atalay, çabalarının vatandaşa daha kolay hizmet götürmek olduğunu söyledi.
      Bakan Atalay, şunları kaydetti:
      "Bütün çabamız, kararlar yerinde ve daha çabuk alınsın ve uygulansın diye. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü varken köye dönük bütün altyapı yatırımları merkezden planlanıyordu. Valilerimiz, meclis üyelerimiz, bir köyün yolunu programa koydurmak için nice çabalar sarf ederdi. Hepsi Ankara’ya taşınırdı. Böyle büyük bir bürokratik ve her şeyi yavaşlatan bir mekanizma vardı.
      Köy hizmetlerinin il bazındaki yetkileri, özel idarelere devredildi. Şu anda meclisimiz ve valilerimizin imkanlarıyla planlamalar yapılıyor, bütçe ona göre değerlendiriliyor. Hangi köyün ihtiyacı varsa ona göre o köye götürülecek hizmetler programa alınıyor. Biz bundan çok verim aldık. Yerel yönetimlerle yapılan çalışmalar kısa sürede bütün sonuçlarını verdi ve vatandaşlarımız da bundan çok memnun kaldı."
     
     KÖYDES PROJESİ
      Konuşmasında KÖYDES projesi kapsamında yapılan çalışmalara da değinen Bakan Atalay, KÖYDES’in, bütçesi ve çerçevesi belli bir proje olduğunu söyledi. Atalay, 3 yıl önce başlanan projede hedeflenen noktalara önemli ölçüde gelindiğini belirterek, proje ile ilgili ayrıntılı bir değerlendirmenin ardından 2008 programının bu değerlendirmeye göre yapılacağını kaydetti.
      "2008’de KÖYDES Projesi kapsamında, mümkün olduğu kadar su ve yolla ilgili eksiklikleri tamamlayacağız. Ayrıca iki önemli noktaya da eğilmek istiyoruz. Köylerin tarımsal sulama sistemleri ve köy elektriğindeki altyapı üzerinde önemle duracağız" diye konuşan Atalay, önceden köylerde kadınların ya dereden ya da köy merkezindeki çeşmeden su taşıdıklarını, şimdi ise çoğu köyde çeşmelerden şebeke sularının aktığını söyledi.
      KÖYDES’in, sorunların yerinde çözülmesi açısından çok büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Atalay, valilerin önceden çözümünü bildikleri sorunları çözebilmek için sıkıntı çektiğini ancak proje ile artık sorunların daha kolay çözümlendiğini ifade etti.
      "KÖYDES ile kırsal kalkınma yaşandı, aman bunda yavaşlama olmasın" diyen Bakan Atalay, çalışmaların da bundan sonra devam etmesini istedi.
     
     MOBESE ÇALIŞMALARI
      İl özel idarelerinin sadece köylere değil, kendi sınırlarındaki pek çok hizmete katkı verdiğini belirten Atalay, özellikle şehir güvenliğine dönük MOBESE ataklarının olduğunu kaydetti. Atalay, şehir merkezlerindeki güvenliğe önem verdiklerini ifade ederek, İstanbul’da bunun uygulamasının en iyi şekilde yapıldığını söyledi. MOBESE’nin, koruyucu ve önleyici kolluk hizmetleri açısından da önemli olduğunu kaydeden Bakan Atalay, 30 civarındaki ilde konuyla ilgili ihalelerin yapıldığını ya da yapılmakta olduğunu bildirdi.
      "Ankara’da çok geniş kapsamlı, bin kameralı bir MOBESE çalışması ihale sürecindedir" diyen Atalay, il özel idarelerinden MOBESE’ye biraz daha katkı vermelerini istedi.
      Atalay, İçişleri Bakanlığının, vatandaşa hizmet götürme açısından önemi ve ağırlığı olduğunu belirterek, bu ağırlığın farkında olarak çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
      Ankara Valisi Kemal Önal ise yaptığı konuşmada, Vilayetler Hizmet Birliğinin çalışmalarına değinerek, toplantıda, birliğin 2008 bütçesi ve yatırım programlarının görüşüleceğini kaydetti.
      Valiler ve illerden gelen il genel meclisi temsilcilerinin katıldığı toplantı, konuşmalarının ardından basına kapalı devam etti.

Milliyet



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,926 µs