En Sıcak Konular

Baykal, İzmir çatlağını kapatamıyor!

28 Kasım 2007 21:07 tsi
Baykal, İzmir çatlağını kapatamıyor! CHP'de İzmir ve merkez ilçelerine ilişkin tartışmalar MYK’da gerginliğe neden oldu. Toplantıya katılmayan 5 isimle uzun bir süre görüşen Baykal, bu isimleri ikna edemedi.

CHP’de Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem’in istifasıyla sonuçlanan, Çankaya ilçesinde yaşanan görevden alma olayının ardından, İzmir ve merkez ilçelerine ilişkin tartışmalar MYK’da gerginliğe neden oldu.

Eşref Erdem’e yakınlığıyla bilinen 5 MYK üyesi, yönetimin söz konusu kararının altına imza atmamak için toplantıya katılmadı. MYK, 3’te 2 çoğunluk sağlayamadığı için görevden alma kararını ise uygulayamadı.
Kürt ve Alevi delegeler üzerindeki etkinliğiyle bilinen CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem’in istifasına yol açın Çankaya krizinden sonra CHP’de şimdi de İzmir tartışması yaşanıyor.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın başkanlığında toplanan ve Eşref Erdem’e yakınlığıyla bilinen 5 üyenin katılmadığı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, İzmir il ve merkez ilçelere ilişkin görevden alma ve atama kararları için gerekli olan 3’te 2 çoğunluk sağlanamadı.

Edinilen bilgilere göre, MYK’nın bugünkü toplantısına, CHP Genel Saymanı Mahmut Yıldız, Zekeriya Akıncı, Engin Altay, Şerif Ertuğrul ve Fuat Çay İzmir örgütüne yönelik operasyon kararının altına imza atmamak için toplantıya katılmadı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bölge toplantıları sırasında, Kocali’de su yüzüne çıkan tartışma, MYK’ya da sıçradı. Kocaeli’de bazı MYK üyelerine, MYK toplanmadan alınan İzmir’e yönelik görevden alma kararı imzalatılmak istendi. Üyeler, söz konusu kararı hukuksuz bularak imza vermedi. Üyeler, bugün de kararı resmileştirmek isteyen parti yönetimine tepki göstererek, toplantıya katılmadı.

-BAYKAL İKNA ODASINA ALDI-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise, MYK toplantısının ardından, toplantıya katılmayan 5 isimle CHP Genel Merkezi’nde uzun süren bir görüşme yaptı. Baykal’ın görüşmede, İzmir konusunda 5 ismi ikna edemediği ifade edildi.

Baykal’ın, MYK’da beliren muhalif kanat nedeniyle karar almakta zorlanması üzerine, 5 Aralık’ta toplanması planlanan Parti Meclisi’nde boşta bulunan 3 MYK üyeliği için seçim yapılmasının gündeme aldığı belirtildi.

-SANDIK KAVGASI-

Toplantıda, muhalif söylemleri nedeniyle Kadın Kolları Başkanlığı'ndan alınan MYK üyesi Güldal Okuducu ile Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen arasında ise “sandık” kavgası yaşandı. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin hiçbir yerinde delege seçimleri yapılırken sandık kurulmadığını savunan Okuducu’nun iddialarına, Sevigen fotoğraf örnekleriyle yanıt verdi. Sevgin’in, İstanbul’un çeşitli ilçelerinde delege seçimlerinin “sandık kurularak” yapıldığını gösteren fotoğraflar göstermesi üzerine iki isim arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Toplantıda, parti tüzüğünün tartışmalı 12. maddesi uyarınca yeni üye yazımlarının sürdüğü belirtilirken, MYK’da Eşref Erdem’in istifasının ardından yönetim içinde beliren çatlak seslerin, kurultay sürecinde Baykal’ı zorlayabileceği belirtiliyor.

 



Bu haber 284 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,004 µs