En Sıcak Konular

Meclis'te Federasyon gerginliği

28 Kasım 2007 20:47 tsi
TBMM Genel Kurulunda, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşülmesinde CHP ve MHP'den tepki geldi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Futbol Federasyonuyla ilgili tasarıyı eleştirerek, ''Hoşunuza gitmeyen insanların delegeliğini engellemek için TBMM'yi kullanmak istiyorsunuz'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmelerine başlandı.

CHP Grubu adına söz alan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, federasyonların özerkliğinin sağlanması ve siyasi baskıların önüne geçilmesi açısından amacın doğru olduğunu, ancak itirazlarının da bulunduğunu söyledi. Tasarıyla, kişiye özel düzenlemeler getirildiğini savunan İnce, ''Hoşunuza gitmeyen insanların Genel Kurul delegeliğini engellemek için TBMM'yi kullanmak istiyorsunuz'' diye konuştu.

''(Bu Mecliste hangi bakandan bunu beklemezdiniz) diye sorsalar, 'Sayın Başesgioğlu'ndan beklemezdim' derdim'' diyen Muharrem İnce, parti olarak yaptıkları eleştirilerin dikkate alınmasını istedi. ''Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) buna müdahale eder mi etmez mi? Meclisin saygınlığına gölge düşürür mü düşürmez mi?'' sorularının sorulabileceğini belirten CHP'li İnce, FIFA'nın, ''Futbol Federasyonuna dışarıdan müdahale edildiği'' yönündeki bir mektubunu okudu.

-''YOL YAKINKEN İNATTAN VAZGEÇELİM''-

Grubu adına söz alan MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil, tasarıyla Futbol Federasyonu Genel Kurulunun üye sayısının 227'den 262'ye yükseltildiğini, yeni üyelikler ihdas edildiğini, bazı kimselerin delegeliğinin elinden alındığını öne sürerek, ''Futbol Federasyonu başkanlığını 2 yıldan az süre asaleten yapanların bile Genel Kurul delegeliği ellerinden alınmak istenmektedir'' dedi.


''Acelecilik Genel Kurula yansıdı'' diyen Asil, şöyle devam etti: ''Genel Kurulda dün başka bir tasarının görüşmelerine başlamıştık. Komisyondan daha önceki gün çıkan bir tasarının, bugün Genel Kurula indirilişindeki aceleciliği ve yöntemi takdirlerinize sunuyorum. Bu tasarıda takdirle karşıladığımız maddeler de var. Ama katılmadığımız, FIFA'nın, UEFA'nın standartlarına aykırı bir çok madde de bu tasarı içinde var.'' ''Futbol Federasyonu üzerinde TBMM'nin tahakkümünün oluşturulmaya çalışıldığını'' ileri süren MHP'li Asil, ''Eğer uyarılarımızı dinlemezseniz, tasarı bu haliyle geçerse, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonasına katılmamızı da tehlikeye sokacaktır'' diye konuştu.

FIFA ve UEFA'nın gönderdiği mektupta, ''Hiç bir müdahaleyi kabul etmeyeceğini'' bildirdiğini anımsatan Beytullah Asil, ''Yaptırım ve müeyyideler uygulanmaya başladıktan sonra biz bu sefer de bunu düzeltmeye çalışacağız. Yol yakınken bu inattan vazgeçelim. Kimsenin bize dikte ettiremeyeceği bir yasa hazırlayalım'' dedi



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,091 µs