En Sıcak Konular

Tevhide için ayrı tören düzenlenecek

28 Kasım 2007 20:29 tsi
Tevhide için ayrı tören düzenlenecek Başörtülü olduğu için, çıktığı kürsüden kaymakam ve garnizon komutanının talimatıyla indirilen İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tevhide Kütük için ödül töreni düzenleneceği açıklandı.

Eğitim-Bir-Sen Adana 2 No’lu Şube Başkanı Ali Uslu, “Tevhide’nin ödülünü biz vereceğiz. Cumartesi günü Kozan Acarmantaş’ta Tevhide için tören düzenleyeceğiz” dedi.

BAŞÖĞRETMENİN EŞİ VE ANNESİ DE BAŞÖRTÜLÜYDÜ

“Eğitim-Bir-Sen olarak aydınlık bir Türkiye hedefliyoruz. Demokratikleşme, düşünce, fikir ve inanç hürriyetini çok önemsiyoruz. Kılık-kıyafet dayatması başta olmak üzere tüm antidemokratik uygulamalara karşıyız.

Geleceğin Türkiye’si “fikri hür, vicdanı irfanı hür nesiller” tarafından kurulacaktır. Akıl ve bilimden uzak her türlü dogmatik düşüncelerin milletimize zarar vereceğinin bilinci içerisindeyiz” diyen Ali Uslu, şunları söyledi:

“Kozan ilçemizde de Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olarak ödüle layık görülen başörtülü öğrencimizi, onu yetiştiren öğretmenlerin en mutlu gününde ve onların gözleri önünde küçük düşürenlerin, bu davranışlarının aynı zamanda Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün başörtülü annesi Zübeyde Hanım ve eşi Latife Hanım’a karşı yapılan bir saygısızlık olduğunu bilmelerini isteriz.

Kız öğrencimize yapılan bu saygısızlık karşısında susmayıp açık bir tavır sergileyerek salonu terk eden, başta Kozan Belediye Başkanı olmak üzere ilçe başkanına ve salonu boşaltan Kozan halkına teşekkürlerimizi sunarız. Kadın haklarını savunduklarını iddia eden bilumum dernek ve vakıfları da, başörtülü-başörtüsüz diye yapılan bu ayrımcılığa karşı çıkmaya davet ediyoruz. 15 yaşında genç bir kızımız ödülünü almak üzere çıktığı kürsüden zorla geri indirilerek cezalandırılıyor. Kız öğrencimiz töre kurbanı ediliyor. Kız öğrencimiz soruyor: ‘Neden? Bir yanlış mı yaptık okula giderek bilmeden?’

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimde feda edilecek bir tek fert yoktur’ sözünü hatırlatır, Eğitim-Bir-Sen olarak toplumumuzun tüm fertlerine sahip çıkılacağının bilinmesini isteriz.” Ali Uslu, Cumartesi günü Tevhide Kütük için Kozan ilçesi Acarmantaş Köyü’nde bir tören düzenleyerek öğrenciye ödülünü burada takdim edeceklerini söyledi. Ali Uslu, “Sendika olarak Tevhide’nin haklı davasında yanındayız, destekçisiyiz” şeklinde konuştu.

TEVHİDE’YE DESTEK YAĞIYOR

Tevhide Kütük’ün babası Arif Kütük ise Türkiye’nin dört bir yanından destek telefonları aldıklarını söyledi. Türk halkının Tevhide’ye sahip çıkmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Arif Kütük, “Almanya’dan, Avrupa'nın birçok ülkesinden, Türkiye’nin dört bir yanından arayan, geçmiş olsun dileklerini ileten insanlarımız var. Görüntüleri gözyaşları içerisinde seyrettiklerini söylüyorlar. Gelen destek bize büyük moral verdi. Kızımın da bozulan morali bu desteklerle bir nebze de olsa yerine geldi. Zaman zaman ev telefonumuz kilitleniyor. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, üzücü olayın meydana geldiği gün AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Avcı ile birlikte Kütük ailesinin evine gittiklerini anlattı. Özgan, “Çocuğumuzun moralini düzeltmek, teselli etmek için ziyaret ettik. Belediye Başkanı olarak bir takım armağanları kendisine verdim. Biraz olsun çocuğumuzu rahatlatmak istedik.” dedi.

Ablası da başörtüsü mağduru

Tevhide'nin babası Arif Kütük, büyük kızı Mümine’nin de evvelki sene İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy adına düzenlenen bir yarışmada dereceye girmesine rağmen ödülünü alamadığını açıkladı.

Kütük, “Evvelki sene aynı mağduriyeti, başörtülü olduğu için ablası da yaşadı. Büyük kızım Mümine Kütük (18) yine İmam Hatip Lisesi’nin son sınıfındayken Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bir yarışmada dereceye girmişti. Başörtülü olduğu için protokolün karşısına çıkartmadılar. Onu sus pus ettiler, ödülü onun adına bir öğretmeni aldı.” şeklinde konuştu.

Vakit
 



Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs