FLAŞ!... Bugün akşam saatlerinde Midyat ilçesi çıkışında bulunan Moryakup Kilisesi'nden Barıştepe köyüne giden 43 yaşındaki rahip Edip Daniel Savcı kaçırıldı!" /> FLAŞ!... Bugün akşam saatlerinde Midyat ilçesi çıkışında bulunan Moryakup Kilisesi'nden Barıştepe köyüne giden 43 yaşındaki rahip Edip Daniel Savcı kaçırıldı!"/>

En Sıcak Konular

Mardin'de rahip kaçırıldı

28 Kasım 2007 19:46 tsi
Mardin'de rahip kaçırıldı FLAŞ!... Bugün akşam saatlerinde Midyat ilçesi çıkışında bulunan Moryakup Kilisesi'nden Barıştepe köyüne giden 43 yaşındaki rahip Edip Daniel Savcı kaçırıldı!

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Barıştepe köyüne giderken kaçırılan rahip Edip Daniel Savcı'nın terk edilen aracı inceleniyor. Süryani Kültür Derneği Başkanı Yohanna Aktaş'ı arayan bazı kişilerin, rahip Edip Daniel Savcı'yı bırakma karşılığında 300 bin euro fidye istedikleri öğrenildi.

Bugün akşam saatlerinde Midyat ilçesi çıkışında bulunan Moryakup Kilisesi'nden Barıştepe köyüne giden 43 yaşındaki rahip Edip Daniel Savcı'nın, köy yolunda aracı terk edilmiş bir vaziyette bulundu. Kaçırıldığı bildirilen rahip Savcı için jandarma ve polis seferber oldu. Olay yerine çok sayıda askeri birlik sevk edilirken, araçla ilgili inceleme sürüyor. Midyat Kaymakamı İsmail Karadaş ve Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Bu arada olayın duyulmasının ardından papaz ve rahiplerin Mardin Kırklar Kilisesi'nde toplanacakları öğrenildi. Öte taraftan Süryani Kültür Derneği Başkanı Yohanna Aktaş'ı arayan bazı kişilerin rahip Edip Daniel Savcı'yı bırakma karşılığında 300 bin euro fidye istedikleri öğrenildi.
1964 Midyat Alagöz köyünde doğan Edip Daniel Savcı'nın 1978 yılında Mor Gabriel Manastırı'nda eğitim aldığı, 1980 yılında Moryakup Manastırı'na yerleştiği, 1987'de rahip ve 1997'de kahin rahip olarak takdis edildiği öğrenildi.
 



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,778 µs