En Sıcak Konular

Haluk Koç'tan çarpıcı itiraflar geldi

28 Kasım 2007 18:22 tsi
Haluk Koç'tan çarpıcı itiraflar geldi Baykal'a karşı bayrak açarak başkanlık yarışına giren Haluk Koç, AK Parti'nin seçim başarısını yanlış yerlere çektiklerini söyleyerek 'Sağa kayıldı. Hatta MHP'ye bile oy istedik' dedi.

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Samsun Milletvekili Haluk Koç, önce parti içinde, sonra da Türkiye'de demokrasi istediklerini söyledi. Trakya gezisini sürdüren Koç, Edirne'nin İpsala ilçesinde, partisinin ilçe başkanlığını ziyaretinin ardından Belediye Düğün Salonu'nda partililerle bir araya geldi.

Haluk Koç, burada yaptığı konuşmada, değişimin önünde durmanın mümkün olmadığını, yaşanan olumsuzlukları Parti Meclisi'nde dile getirerek, uyarılarını yaptıklarını belirtti.

Koç, 22 Temmuz seçiminin ardından Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Türkiye'de gizli gizli kendi ajandasını uygulamaya çalışan bir zihniyetin Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli noktasına çıkışının engellenmesi için çok önemli bir siyasi mücadele verdi Cumhuriyet Halk Partisi. Böyle bir süreç yaşadık. Bu süreçte hatalarımız oldu. Çok haklı olduğumuz zamanlarda oldu.''

Seçim başarısızlığının kendilerine yüklenmemesi için değişim taleplerini seçim öncesinde başlatmadıklarını belirten Koç, şöyle devam etti: ''Kardeşim bak Türkiye'nin en önemli seçimine gidiyoruz. Sen bu dönemde parti için başka bir bayrak açmak istiyorsun gibi bir suçlamayla karşı karşıya kalacaktık. Seçim akabinde sonuçlar için bir değerlendirme bekledik. Sonra yapılan yorum şu oldu; 'Bu seçimler bizim için başarısızlık değildir.' Başarı denilmiyor, denemiyor, 'Bu başarısızlık değildir' denilerek, kulağı öbür taraftan göstermeye çalışıyorlar.''

Başarısızlığın nedenleri arasında iktidarın kömür ve gıda malzemesi dağıtmasının gösterilmesini eleştiren Koç, ''Kömür daha önce de dağıtılıyordu. 'Amerika vardı.' Amerika önceden de vardı, yeni mi kuruldu. 1977'de rahmetli Ecevit yüzde 42 oy alarak iktidar oldu. O zaman Amerika yine vardı. Nasrettin Hoca fıkrası gibi'' dedi. Türkiye'nin işsizlik, yoksulluk, aşsızlıkla mücadele ettiğini söyleyen Koç, ''Bu konular üzerinde politikalar üretebildik mi? Seçim boyunca 'Bilal'in gemisi' ile 'Tayyip'in kol saatinden' başka konu mu yoktu'' diye konuştu. CHP'nin bu süreçte sol politikalar yerine sağ politikalarla çözüm arama yanlışına girdiğini vurgulayan Koç, ''Ondan sonra da 'Bize vermeyecekseniz MHP'ye verin oyları' dedik'' ifadesini kullandı.

KEŞAN'DA DA PARTİLİLERLE BULUŞTU

Trakya gezisinin üçüncü durağı Keşan'da da partililere konuşan Koç, CHP içinde birlik istediklerini ve bunun bir kavga değil, demokratik mücadele olduğunu söyledi. CHP içinde çeşitli nedenlerle ''uzaklaştırılmış'' herkesin gelip ''taşın altına elini koyması'' gerektiğini belirten Koç, şöyle dedi: ''Önce parti içinde sonra da Türkiye içinde demokrasi istiyoruz. Eğer genel başkan seçilirsem, herkesin genel başkanı olma sözünü Keşan'da da veriyorum. Hiç kimseyi dışlamadan herkesi kucaklayarak önce CHP'de birlik, sonra Türkiye'de solda birliği gerçekleştirecek bir mücadelenin başlangıcını ortaya koymuş bulunuyorum.'' Dünyadaki gelişmeleri ve çağın dönüşümünü çok iyi okumak gerektiğini kaydeden Koç, yeniden halkla kucaklaşma politikalarının ortaya konulması gerektiğini belirtti.

CHP'de bir yenileşme ve gençleşme hareketi başlattıklarını bildiren Koç, genel merkez binasından çıkıp, halkla bütünleşmek ve çözüm üretmenin gerekli olduğunu kaydetti. Haluk Koç, ön seçim istediklerini ve adayların ön seçimle belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Partimizin yaptığı yanlışlar dile getirilirken, birçok il ve ilçede kurbanlar veriyoruz. Edirne'de bundan nasibini aldı. Kendi üyesinden çekinen bir siyasi parti olmaz'' diye konuştu. Yerel seçimde CHP'yi büyük bir başarısızlığın beklediğini savunan Koç, partide değişim taleplerini korkmadan ortaya koyduklarını ve bu sayının her gün arttığını söyledi.
 



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs