En Sıcak Konular

Kars Milletvekili aranıyor

28 Kasım 2007 17:59 tsi
Kars'ta günlük olarak yayınlanan Çağdaş Kars Haber gazetesi, bugün ilginç bir manşetle çıktı. Gazetenin, birinci sayfasında, 22 Temmuz seçimlerinden sonra kendisinden haber alınamadığı ileri sürülen AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır için "Kayıp

AK Parti Milletvekili Zeki Karabayır, "Bu tamamen kasıtlı bir haber, ben 22 Temmuz'dan sonra en az 5 kez Kars'a geldim" dedi.

Gazetenin birinci sayfasında siyah çerçeve içerisinde "Kayıp Aranıyor" diye verilen manşetin altına AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır'ın büyük bir fotoğrafı yerleştirildi. Fotoğrafın altında ise "Yukarıda resmi görülen AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır'dan 22 Temmuz gününden sonra haber alınamamıştır. Tüm aramalara karşın bulunamayan Zeki Karabayır'ı görenlerin veya yerini bilenlerin, insaniyet namına Kars halkına haber vermeleri önemle rica olunur" denildi.

Çağdaş Kars Haber gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Gümüşpala Kortağ, Kars'ın 3 milletvekilinden biri olan Zeki Karabayır'ın, 22 Temmuz seçimlerinden önce seçim çalışmalarında seçmene, sürekli Kars'a geleceğini, Kars'ın sorunlarına karşı duyarsız kalmayacağını, telefonlarının 24 saat açık kalacağını belirttiğini söyledi. Kortağ, Karabayır'ın seçimden sonra bu vaatlerini yerine getirmediğini ileri sürerek, "Ancak, seçim bitti, Karabayır gitti. O günden sonra kendisinden bir daha haber alınamadığı gibi, telefonları da sürekli kapalı. Kendisiyle görüşmek için Ankara'ya gidenler bulamıyorlar. Seçimden önce 24 saat açık kalacağını söylediği cep telefonu da seçimden sonra 24 saat kapalı olduğu için, seçmenler Sayın Karabayır ile görüşemeden geri geliyorlar" dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır'ın tavrından Karslıların rahatsız olduğunu dile getiren Kortağ, "Sayın Karabayır'a ulaşamayan Karslılar gazeteye gelip, durumu anlattılar ve kayıp ilanı vereceklerini söylediler. Biz de vatandaştan gelen talep üzerine, 22 Temmuz seçimlerinden sonra kaybolan ve kendisinden haber alınamayan Sayın Karabayır'ı gazete ilanıyla aramaya koyulduk. Umarız bulunur ve Kars halkı sevinir ve umarız Sayın Karabayır da artık görünmez vekil olmaktan çıkıp, gerçekten Kars'ın vekili olur" diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Karabayır ise İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "22 Temmuz'dan sonra hatırladığım kadarıyla en az 5 kez Kars'a geldim. Ramazan Bayramı'ndan bir gün önce basın mensuplarıyla Kars'ta iftarda bir araya geldik. Daha sonra Cumhuriyet Bayramı törenlerine katıldım. Kars'ın kurtuluş gününde ise acil işim çıkması sebebiyle Ankara'ya dönmek zorunda kaldım" diye konuştu.

Karabayır, haberin kasıtlı olduğunu belirterek, kişilik haklarına saldırı olduğunu ve yıpratma amaçlı haber için avukatına talimat vererek ilgili gazete hakkında hukuki yollara başvuracağını söyledi.

 8 sütun



Bu haber 1,406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,518 µs