En Sıcak Konular

ABD heyeti Cizre'de

28 Kasım 2007 17:33 tsi
ABD heyeti Cizre'de Beraberinde ABD'nin Adana Başkonsolosu Eric Green ve bazı yetkililerle Habur Sınır Kapısı ile Irak tarafındaki gümrük kapısında incelemelerde bulunan ABD Kongre üyesi Cumhuriyetçi Parti Milletvekili Christopher Shays gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye şimdiye dek 18 kez geldiğini, ancak ilk kez doğu bölgelerini gördüğünü belirten Shays, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kongre üyesiyim ve 21 yıldan beri milletvekili olarak seçilmekteyim. Orta Doğu'ya birçok kez geldim. Türkiye'ye de yaklaşık 18 kez geldim ve Irak'a da çok defa ziyaretlerim oldu. İstanbul ve Ankara'ya çok defalar gittim, ama Doğu Anodulu Bölgesi'ne hiç gelmemiştim. Burada Türkiye ile Irak arasındaki kapıyı da görmek istedim. Bu ziyaretim sırasında Hükümet yetkilileri ile görüştüm. Aynı zamanda iş adamları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettim.''

ABD ve Türkiye'nin çok iyi müttefik, dost olduğunu ve bu dostluktan dolayı müteşekkir olduklarını belirten Shays, şöyle dedi:

''Bu ilişkilerin gelişmesini diliyoruz. Kongre üyesi birçok arkadaşım ve başkanımız PKK konusunda epey endişeliler. Biz PKK'yı Türkiye'nin bir düşmanı, Irak'ın düşmanı ve ABD'nin de bir düşmanı olarak görmekteyiz. Bu terörle mücadelede her şeyi yapabildiğimizden emin olmak için burada bulunuyoruz. Sonuç olarak her ne sorun varsa bunun çözümü terör yoluyla değil, diyalog ile olacaktır.''

Gazetecilerin kimlerle görüşüldüğünün sorulması üzerine Shays, ''Kaymakamla görüştüm ve bu muhteşem tesisi ziyaret ettim. Aynı zamanda programlanmamış bir ziyareti karşı tarafa Irak'a yaptım ki her iki taraftaki tesisi birbiri ile kıyaslayabileyim. Bu seyahatimde orada herhangi bir resmi yetkili ile görüşmedim, ama o tarafa resmi bir ziyarette bulunacağım'' diye konuştu.

Silopi Kaymakamı ve Habur Mülki İdare Amiri Vekili Aydın Abak da, ABD'li yetkililerin kendilerine nezaket ziyaretinde bulunduklarını ve yeni restore edilen Habur Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Shays, daha sonra Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balkan ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi ile basına kapalı bir görüşmeye katıldı.

Star



Bu haber 347 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,183 µs