Kırmızı başlıklı PR | " /> Kırmızı başlıklı PR | "/>

En Sıcak Konular

Gül çalışması: Kırmızı başlıklı PR

28 Kasım 2007 15:43 tsi
Gül çalışması: Kırmızı başlıklı PR

Köşk’ün PR (Halkla ilişkiler) çalışması, mesleğin duayenlerinden Betül Mardin’e emanet edildi. Son çıkan haberlere göre çalışma oldukça başarılı gidiyor. İletişim stratejisine göre Gül’e ilginç bir profil çiziliyor. İşte çizilen o profil

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Köşk’e geliş sürecinde yaşadıkları hepimizin hafızasında. Zor bir süreçti bu. Sadece Gül için değil, tüm Türkiye için zor bir süreçti yaşadıklarımız.

Hatırlayın… Nisan ayının son günlerinde girdiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimleri 367 tartışmaları nedeniyle iptal edilmiş, daha sonra Türkiye erken seçime gitmişti. 22 Temmuz seçimlerinden sonra adaylığını koruyan ve Cumhurbaşkanı olan Gül Köşk’e çıkmasına direnenlerin kalbini kazanmak için kolları sıvamış ve Köşk için bir halkla ilişkiler (PR) grubu oluşturulmuştu. Bu grubun başına ise PR’ın duayenlerinden Betül Mardin getirilmişti.

Gül’ün attığı bu adım önemliydi. Zaten meyveleri yavaş yavaş toplanıyor. Her geçen gün farklı bir Gül profili ile karşılaşıyoruz. Oluşturulan imaj entelektüel, ılımlı, güçlü lider profili üzerine oturuyor. Gül uluslar arası sorunlara çözüm bulmaya kendini adamış bir siyasi lider kimliğinde. İsrail ve Filistin liderlerini Ankara’da buluşturuyor, Pakistan’daki krizin çözümü için harekete geçiyor. Elbette bundan Türkiye kazanıyor. Öte yandan Gül, kendisine muhalif olan gazetelerin yöneticilerini gezilerine katıyor. Önce Fatih Çekirge, ardından da Ertuğrul Özkök. Bu yüzden daha önce Gül’e karşı duran isimler Gül ile iletişime geçtikten sonra –çoğunlukla- fikir değiştirip daha ılımlı görüşlere sahip oluyor.

Elbette bu arada Cumhurbaşkanı Gül’ün özel hayatına yönelik olumlu haberler de çıkmıyor değil. Örneğin Gül’ün kütüphanesi… Basına yansıyan haberlere göre Cumhurbaşkanı Gül’ün rafları oldukça geniş bir yelpazeye yayılmış kitaplarla dolu. Okuduğu kitaplardan Gül’ün dünya meselelerine ilgisi anlaşılıyor, ayrıca entelektüel yoğunluğu da… Gül’ün kitaplarla diyaloğu sadece kütüphanede çekilen fotoğrafta yer almıyor. Ertuğrul Özkök bugünkü yazısında Gül’ün “sorunlarla ilgili birçok kitap okuduğunu” belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Gül ile ilgili çizilen bu iletişim profili söylediğimiz gibi meyvelerini veriyor. Ancak Gül hala kimi sorunlarla yüzleşmiyor değil. Özellikle karşılama törenlerinde Gül’ün ailesine yaklaşımlar ortada. Bu sorunların da zamanla aşılacağı söylenebilir.

iyibilgi.com



Bu haber 1,120 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,764 µs