En Sıcak Konular

PKK'da telsizler sustu: Haberleşmede Ladin yöntemi!

28 Kasım 2007 15:07 tsi
PKK'da telsizler sustu: Haberleşmede Ladin yöntemi! Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her an "sınır ötesi harekat" beklentisinde olan PKK'da, lider kadro yerlerinin belirlenmemesi için telsiz ve telefon haberleşmesini durdurdu. Teröristler haberleşmeyi bakın nasıl sağlıyor!..

PKK'nın silahlı kanadının liderlerinden "Cemal" Murat Karayılan ile "Cuma" kod adlı Cemil Bayık'ın nerede olduklarına ilişkin belirsizlik devam ediyor. Bu arada "sınır ötesi bir harekat" korkusu nedeniyle PKK'lılar kamp yerlerini değiştirdi ve yeni yerlerinin belirlenmemesi için telsiz ve telefon haberleşmesini en aza indirdi. Hürriyet'te yer alan habere göre, telefon ve telsizlerini büyük ölçüde susturan PKK'lıların, muhtemel bir hava harekatı halinde daha az kayıp vermek için küçük gruplara ayrıldıkları belirlendi.

"ROJ"DAN 10 GÜNDÜR KONUŞMUYOR

10 gün öncesine kadar Kandil'de bulunan "Roj" kodlu ana telsiz merkezinden, diğer kamplarla haberleşen, talimatlar veren Murat Karayılan büyük bir sessizliğe gömüldü. Karayılan'ın yanı sıra Cemil Bayık, silahlı kanadın önde gelen isimlerinden Suriye uyruklu "Dr. Bahoz" kod adlı Fehmen Hüseyin de telsiz ve telefon haberleşmesini durdurdu. Bu durum, PKK'nın önde gelen isimlerinin gözaltına alındığı biçiminde yorumlanırken, PKK'daki gelişmeleri yakından izleyen bazı yetkililer ise "Bu bir taktiktir. Özellikle teröristlerin önde gelen isimleri yerlerinin belli olmaması için bu yola başvurdu" yorumunu yaptı.

HEDEFTE LİDER KADRO VAR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK'nın önde gelen isimlerini etkisiz hale getirmek için özel silahlar aldığını, keskin nişancıların Güneydoğu'da her an göreve hazır halde bekletildiğini kaydeden yetkililer, teröristlerden çok lider kadronun hedef alınacağını söylediler. Bu kişilerin yerlerinin belirlenmesi halinde Türkiye'nin her an "sınır ötesi harekat" yetkisi kullanabileceğini belirten kaynaklar, lider kadronun da bu beklenti içinde olduğu için gizliliğe büyük önem verdiklerini, telsiz ve telefon haberleşmesini de keserek önlemlerini artırdıklarını kaydettiler.

HABERLEŞMELERİ KURYELERLE

Telsiz ve telefonlarının dinlendiğini bilen lider kadronun, Türkiye'nin sınır ötesi bir harekatı her an gerçekleşytirebileceği yolundaki değerlendirmelerinden sonra Usame Bin Ladin taktiğini" uygulamaya koyduklarını söylediler. Böylece, saldırılardan uzak kalmayı hedefleyen lider kadronun, kayıpları önlemek için de Kuzey Irak'ta telsiz konuşmalarını durdurduğu, yıllar öncesinde uyguyladıkları gibi haberleşmeyi kuryeler aracılığıyla gerçekleştirdikleri belirlendi.

Yetkililer, PKK'nın lider kadrosunun suskun kalmasının ABD ve Irak makamları tarafından da istendiğini, "yakalandı, gözaltı" iddialarına rağmen "tahrik olunmaması" için bu kişilerin ortaya çıkmadığını değerlendirdiler.



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,774 µs