En Sıcak Konular

MHP'li Gül'den Vatan'a yalanlama

28 Kasım 2007 14:49 tsi
Gündeme bomba düşen "PKK’lılar da bizim şehidimizdir” sözleriyle büyük tepki toplayan Gül'den Vatan'a yalanlama geldi. haber7.com'a konuşan Gül'den ilginç sözler:

MHP'nin önde gelen siyasetçilerinden Mehmet Gül'ün, dünkü Vatan gazetesinde çıkan röportajında yer alan, "Dağda ölen PKK’lılar da bizim şehidimizdir” sözleri gündeme bomba gibi düştü. Mehmet Gül'le konuşan Mine Şenocaklı da, röportaja bu sözleri duyunca 'yanlış duydum sandım' diye giriş yapmıştı. Sözleri

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran ve MHP teşkilatlarında büyük tepki oluşturan, sözleri hakkında görüştüğümüz Mehmet Gül, Haber7.com'a yaptığı açıklamada, PKK'lılara şehit demediğini, kendisiyle röportaj yapan Mine Şenocaklı'nın sözlerini çarpıttığını söyledi.

SÖZLERİMİ ÇARPITTI

Söylediklerinin yanlış anlaşılmanın ötesinde, tamamen çarpıtma olduğunu ifade eden Mehmet Gül, "Ben böyle bir söz sarfetmedim. PKK'nın bölgede 30 bin insanımızı şehit ettiğini ve bunların arasında da bölgede yaşayan birçok insanımızın da olduğunu söyledim. 'PKK'lılar da bizim şehidimizdir' demedim. Benim bahsettiğim insanlar, bölgede yaşayan masum vatandaşalrımız. PKK, kadın, çocuk demeden binlerce masum insanı katletti. Benim şehitten kastım bu insanlardı. Fakat gazeteci arkadaş manşete flaş birşey taşımak için benim sözlerimi ya yanlış anlamış ya da çarpıtmış. Röportajın girişinde benden bu sözleri duyunca şaşırdığını yazmış. Madem şaşırmıştı da neden tekrar sormadı? Orhan Pamuk'la ilgili de ben bir satır konuştum. O, on yerde farklı farklı kullanmış" şeklinde konuştu.

ARADIM BANA DÖNMEDİLER

Röportajın yayınlanmasından sonra,hemen gazeteyi aradığını belirten Gül, " Mine hanım yerinde yokmuş. Ulaşamadım. Yazı İşleri Müdürü Barbaros beyle görüştüm. beni arayacakalreını söylediler ama daha arayan falan olmadı." dedi.

ŞEHİTLERİMİZE İHANET ETMEM

Kendisine gelen tepkilerle de cevap veren Gül şunları söyledi: "Ben sözlerime sahip çıkan ve ne söylediğini bilen birisiyim. Bu başıma gelen ilk değil. Fakat bana tepki gösteren arkadaşlar benim böyle bir söz söyleyemeceğimi bilmeliydi. Yılların Mehmet Gül'ü böyle b saçma sapan bir laf eder mi? Ben geçmişimi nasıl silerim? Mücadelemi nasıl yok sayarım? PKK'lılara şehit diyerek verdiğimiz binlerce şehide ve şehitlik makamına ihanet etmiş olacağımı ben iyi biliyorum."

Haber 7

 



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,245 µs