en güçlü adamları | " /> en güçlü adamları | "/>

En Sıcak Konular

Dünyanın en güçlü adamları

28 Kasım 2007 12:04 tsi
Dünyanın en güçlü adamları

Onlar dünyanın en güçlü isimleri. Her şeye sahipler. Onlar kim mi? İşte o isimler

 Steve Jobs

Apple'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su. 30 yıllık kariyerinin ilk 20 yıllık bölümünde iki kere bilgisayar endüstrisinin yönünü değiştirmeyi başardı. 1997'de Apple II ile PC'lerin tahtını sallayan Jobs, 1984'te ise Macintosh ile sektörde devrim yarattı. Apple'a geri döndüğü 1997 yılından bu yana da özellikle tüketici elektroniği alanında önemli işler yaptı. iPod ile sektörün dinamiğini değiştirdi, iTunes Music Store'lar ile önemli işler yaptı. ayrıca Apple'ın cep telefonu işine girişini de çok iyi bir şekilde organize etti.


 Rupert Murdoch

Dünya medya devi News Corp'un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su. Film, televizyon, yazılı basın ve internet mecralarında çok büyük bir güç. Geçtiğimiz yıl TGRT'yi satın alarak Fox TV ile Türkiye'ye de girmişti. Kariyerine 1953 yılında iki Avustralya gazetesine sahip olarak başlayan Murdoch, 1960'larda İngiltere'de, 1970'lerde ABD'de, 1990'larda ise Asya'da gücüne güç kattı. 76 yaşındaki Murdoch, İngiltere'nin en büyük tabloid gazetesi Sun'ın, ABD'de New York Post'un sahibi. Sahibi olduğu Fox Tv ile de dünyanıon birçok ülkesinde faaliyet gösteriyor.


 

 

 

 

 


 

Lloyd Blankfein

ABD'nin en büyük finans kurumlarından Goldman Sachs'ın başındaki isim. Son yaşanan kredi krizinde birçok finans kurumu zarar açıklamasına ve sektördeki çok büyük isimler işlerini kaybetmesine karşın, Goldman Sachs para kazanmaya devam ediyor. Geçen sene Goldman'ın başına geçen Lloyd Blankfein de bu başarının en önemli mimarı oarak görülüyor.

 

 

 

 

 

 

 


 

Eric Schmidt, Larry Page ve Sergei Brin

İnternet devi Google'ın ana kumandasındaki isimler. Google'ın kurucusu olan Brin ve Page, son derece hırslı, sınırsız ve değişime açık insanlar. Google'ı dünya devleri arasına sokmalarına karşın burada duracaklarmış gibi de görünmüyor. Şimdiki hedefleri cep telefonu işi... Google'ın başarısında şirketin CEO'su Eric Schmidt'in de hakkını teslim etmek gerekiyor.

 

 

 

 

 

 

 


 

 Warren Buffett

Para piyasalarının duayeni ve Berkshire Hathaway'in kurucusu, yönetim kurulu başkanı ve CEO'su. Berkshire Hathaway'i yıllar içerisinde 98 milyar dolarlık bir şirket haline getirmeyi başardı. Ayrıca hisseler de endeks ortalamasından iki kat fazla kazandırdı. Borsacılar arasında haklı bir üne sahip.

 

 

 

 

 

 

 

 



Rex Tillerson

 

Enerji devi Exxon Mobil'in yönetim kurulu başkanı ve CEO'su. Şirketini dünyanıon en büyük enerji şirketi haline getirdi.


 

 

 

 

 

 


 Bill Gates

Listenin belki de en çok tanınan ismi. Aynı zamanda ABD'nin en zengini olan Gates, Microsoft'un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı. Son dönemde daha çok kendisi ve eşi adına kurduğu vakıfla ilgileniyor. Önümüzdeki yıl da Microsoft'tan emekli olmayı planlıyor. Bill Gates halen teknoloji, girişim ve iş liderliği konusunda sembol isimlerinden biri olarak değerlendiriliyor. İnternet ve bilgisayar teknolojisi ile ilgili yaptıkları unutulmayacak cinsten.

 

 

 

 

 


Jeff Immelt

General Electric'in en önemli özelliklerinden biri, kredi notu AAA olan sadece 6 sanayi şirketinden biri olması. Bu yüksek not GE'ye özellikle finans ile ilintili alanlarda büyük avantaj sağlıyor. Zaten şirket karının önemli bir bölümünü finans sektöründen sağlıyor. Jeff Immelt de bu şirketin yönetim kurulu başkanı ve CEO'su. Ancak Immelt'in ekonomideki varlığı sadece G ile sınırlı değil. aynı zamanda ABD hükümetinin üzerinde büyük etkisi olan ve en büyük CEO'ları bünyesinde biraraya getiren İş Konseyi'nin (Business Council) başkanı. Immelt'in diğer şapkası ise ABD Merkez Bankası'nın (FED) yönetim kurulunda yer alması.


 

 

 

 

 


 

Katsuaki Watanabe

Dünyanın en büyük ikinci otomotiv şirketi olan Toyota'nın başında yer alıyor. Geçen sene 14 milyar dolar kazanan Toyota, özellikle son dönemde ABD'deki atağı ile dikkat çekiyor. General Motors ile yarışan Toyota, hibrid araçlarda Pirius ile haklı bir üne sahip.

 


 

 

 

 

 

 



A.G. Lafley

 

Procter&Gamble'ın yönetim kurulu başkanı ve CEO'su. 2000 yılında iş başına geldiğinde şirket yeni ürünlerin ve yeni organizasyonun ağırlığı altında eziliyordu. Şirketin ana işine ve müşterilerine yeniden odaklanmasını sağlayan Lafley, Procter&Gamble'ın marka değerini geçen dönemde 23 milyar dolara yükseltti. Onun döneminde şirket yılda ortalama yüzde 6'lık rekor büyüme oranına ulaştı.


 

 

 

 

 

 

 


 

John Chambers

Cisco'nun CEO'su ve yönetim kurulu başkanı. Şirketin ürünlerinin internetin olduğu her yerde kullanılmasını sağladı. Şirketin mali durumunu da düzelten Chambers ile Cisco'nun bu yıl 35 milyar dolarlık ciroya ulaşması bekleniyor. Şirketin karı ise yüzde 31 artışla 7.3 milyar dolara çıkacak.

 

 

 

 

 

 

 


 

 Li Ka-shing

Cheung Kong Holdings ve Hutchison Whampoa'nın Yönetim Kurulu Başkanı. Onu Hong Kong'da 'Süpermen' olarak çağırıyorlar. Çin'de doğan ve Hong Kong'a mülteci olarak gelen Li Ka-shing, plastik sektöründe faaliyet gösteren ilk şirketini kurduğunda henüz 22-23 yaşlarındaydı. Şimdi ise şirketleri dünyanın en büyük liman operatörü ve 3G cep telefonu hizmetlerinin en büyük tedarikçisi konumunda. Ayrıca taşımacılık, perakende ve enerji sektörlerinde de hatırı sayılı bir yere sahip.


 

 


 

 

 

 


 

Lee Scott

Dünyanın en büyük perakendecisi olan ve adı Türkiye'de Migros ile yan yana anılan Wal-Mart'ın CEO'su. Şirketi geçen sene tam 351 milyar dolarlık ciroya ulaştı. ABD'de otomotiv ürünleri hariç perakende sektörü için harcanan her 10 doların 1 doları Wal Mart'a gidiyor.


 

 

 

 

 

 

 


 

Lakshmi Mittal

Çelik sektörü denildiğinde ilk akla gelen isim. Kendi ülkesi olan Hindistan'ın en büyüğü olmak yerine hedef büyüttü ve dünya sıralamasına oynadı. Şimdi şirket Mittal, en yakın rakibinden üç kat daha büyük. 60'ın üzerinde ülkede faaliyet gösteriyor ve 320 bi kişiyi istihdam ediyor. Şahsi serveti ise 40 milyar doları geçti.


 

 

 

 

 

 

 


Jamie Dimon

Bir diğer finans devi JP Morgan Chase'in yönetim kurulu başkanı ve CEO'su. Piyasadaki kredi krizinden ucuz kurtulmayı başardı. Bunda yaklaşık iki yıldır şirketin tepesindeki isim olan Jamie Dimon'un önemli bir yeri var.

 

 

 

 

 

 

 


İnternet haber



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,852 µs