En Sıcak Konular

En başarısız öğrenciler düz lisede

28 Kasım 2007 11:06 tsi
Türkiye, 2004 yılında, öğrencilerin belli alandaki başarılarını ölçmeyi amaçlayan Pısa programına dahil edildi. 2004 yılında yapılan sınavda Türkiye, OECD ülkeleri arasında son sıralarda yer aldı.

Türkiye'nin, 2004 yılında, öğrencilerin belli alandaki başarılarını ölçmeyi amaçlayan PISA programına dahil edildiğini hatırlatan Çelik, “Birileri bizi teşvik ettiği için değil, biz, bir dış denetim mekanizması olarak, birileri aynaya yüzümüzü tutsun diye yılda 400 bin dolar veriyoruz. 2004 yılında yapılan sınavda Türkiye, OECD ülkeleri arasında sonlarda gelmektedir. Zaten başka bir sonuç beklemiyorduk. Müfredat değişikliğinin haklı bir zemine oturduğunu da bu gösteriyor” dedi.

Çelik, PISA'da sorulan soruların dayandığı mantığın, Türkiye'de uygulanan müfredatla taban tabana çeliştiğini belirterek, şöyle devam etti:

“PISA'da, Türkiye'nin sonlarda gelmesinin sebebini sizlerle paylaşmak istiyorum. PISA sınavı ilköğretim 8. ve ortaöğretim 9. sınıflara uygulanır. Özellikle öğrenci seçilirken genel liselerden 71, Anadolu liselerinden 17 öğrenci alınmış.

Elenmiş olan öğrencilerimiz genel liseye gidiyor. Dolayısıyla en başarısız öğrenciler genel liseye gidiyor. Çoğunlukla öğrenciler buradan seçildiği için Türkiye'nin çok başarılı görünmesi mümkün değil. Ben 2006 PISA programından da ekstra bir başarı beklemiyorum. Ne zaman başarı bekleyeceğiz? Müfredatımız tam devreye girdikten sonra.”

Bakan Çelik, başarısız öğrencilerden yola çıkılarak, eğitim sisteminin battığını söylemenin Türkiye'nin gösterdiği performansa haksızlık olacağını belirtti.

Merkezi sistem sınavına da değinen Çelik, bu sınavla yazılı sınav yapılamayacağını, Seviye Belirleme Sınavlarının (SBS) müfredata uygun yapılacağının altını çizdi.

 8 sütun



Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs