Üzerimde mahalle baskısı var! | " /> Üzerimde mahalle baskısı var! | "/>

En Sıcak Konular

Üskül yakındı: Üzerimde mahalle baskısı var!

28 Kasım 2007 10:44 tsi
Üskül yakındı: Üzerimde mahalle baskısı var! Anayasa Profesörü ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Ak Parti'ye girdikten sonra kendisine selam vermeyi dahi kesenleri anlattı. Üzerinde bir tür mahalle baskısı olduğunu aktaran Üskül, ilginç açıklamlarda bulundu...

AK Partili Zafer Üskül, sol kesimden gelen mahalle baskısı altında kaldığını belirterek, "40 yıllık dostlarım arasında bana selam vermekten kaçınanlar var" diye konuştu.

Samanyoluhaber'den alınan bilgiye göre, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, "AK Parti'ye katıldıktan sonra yıllardır tanıştığım, 40 yıllık dostlarım arasından bana selam vermekten kaçınan insanlar var. Görmezlikten gelenler var. Bunların sayıları çok değil. Ama, az da olsa rahatsız edici bir durum" diyerek içinde bulunduğu ruh halini dile getirdi. Zafer Üskül, AK Parti'ye katıldığı günden itibaren özellikle sosyal demokrat çevreden gelen mahalle baskısı' altında olduğunu açıkladı. AK Parti'ye geçmesinin ardından sosyal demokrat çevreden yadırgandığını vurgulayan Üskül, "İşte 'Zafer Hoca nasıl AK Parti'ye geçer?' sorusunu soranlar oldu. Eleştirenler kadar, bana hak verenler de oldu. Sonuçta birçok insan CHP'nin takındığı tavrın bunda etkili olduğunu söyledi. Düşüncelerimi TBMM çatısı altında uygulama fırsatını yakalamak önemli bir olaydır" dedi.

HALEN SOSYAL DEMOKRAT

Kişisel fikirlerinde AK Parti'ye katıldıktan sonra herhangi bir değişiklik olmadığını ve halen dünyaya sosyal demokrasi penceresinden baktığını vurgulayan Üskül, "AK Parti'ye önyargılı bakan bir toplumsal kesim var. Onlar benim AK Parti'ye katılmamın gerekçesini anlamakta zorlandı. Duygusal davrandılar. Bunlardan bir bölümü bu tavrını sürdürüyor" diye konuştu. Özellikle Anayasa değişikliği ve türbanın serbest bırakılmasına ilişkin sözlerinin ardından bazı çevreler tarafından haksız şekilde eleştirilere uğradığını dile getiren Üskül, sözlerini şöyle sürdürdü: "15 yıldır bunları söylüyorum. Bunların yeni tepki yarattığını düşünüyorum. Üniversitede de görev yaparken, hiçbir öğrencimi türbanlı diye sınıfa almamazlık etmedim. Benim derslerime türbanlılar rahatça girebiliyorlardı. Bu yüzden rektörlerle kavgam oldu" bilgisini verdi. "İnsan haklarını savunmayı, demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti ilkelerini savunmayı sürdürüyorum, sürdürmeye devam edeceğim" diyen Üskül şöyle konuştu:

RAHATSIZ EDİCİ DURUM

"Yıllardır tanıştığım, 40 yıllık dostlarım arasından bana selam vermekte kaçınan insanlar var. Görmezden gelenler var. Bunların sayıları çok değil. Ama az da olsa rahatsız edici bir durum. Bütün bu yanlış değerlendirmelerin bir gün sona ereceği konusunda umutlarımı yitirmiş değilim. Bu dostlarım zamanla, yanlış yapmadığımı görecekler."

BASKILARA ALDIRMIYORUM

Üskül, "Bir aile içinde bile insanlar farklı partilere oy verebiliyor. Mahalle baskısı eskiden beri var" diyerek kendisine yönelik baskılara şu resti çekti: "Türkiye'deki insanlar belirli bir görüşün tesiri altında. Mahalle baskısı benim görüşümü değiştirmiyor. Ben bildiğim ve doğru olduğuna inandığım yolda yoluma devam ediyorum. Sosyal demokrat düşüncelerimi koruyorum."


Bu haber 220 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,452 µs