En Sıcak Konular

Tütüne alternetif ürün bulundu

27 Kasım 2007 23:40 tsi
Adıyaman Valisi Halil Işık, tütüne alternatif ürün oluşturma projelerinde büyük başarı sağlandığını ve çiftçinin alternatif ürününü tuttuğunu dile getirdi.

Adıyaman Tarım İl müdürlüğü tarafından çiftçilere dağıtımı yapılan Nizip yağlık zeytin fidanı dağıtımında konuşan Vali Halil Işık, tütüne alternatif ürün oluşturma konusunda başlatılan projelerin başarılı olduğunu ve bu başarıyı seviyesini yükseltmek için büyük gayret sarf ettiklerini dile getirdi.
Işık, "Tütüne alternatif olarak projeler üretilmekte ve çok değişik bahçeler oluşturularak farklı ürünler dikilmektedir. Devamlı bir tarımsal gelişim içersinde olan Adıyaman'da alternatif ürün tutmuştur. Çiftçimizde tütünün dışında, alternatif üründen daha fazla gelir elde edeceğine inanmaktadır. İlgili kurum ve kuruluşların devreye girmesiyle alternatif projeler her gün gelişmektedir. Bu gidişatla önümüzdeki dönemlerde bu başarımızın artacağına inanıyorum" dedi.

Işık ayrıca, "2007 yılı sonbahar dikim dönemi için 25 bin adet zeytin, 10 bin adet nar ve 30 bin adet aşılı bağ çubuğu ihalesi yapılarak satın alındı. 2007 yılı ilkbahar dikim döneminde 100 bin adet Amerikan asma çubuğu dağıtıldı. 2007 yılı içerisinde toplam 165 bin adet meyve fidanı dağıtmış olacağız" şeklinde konuştu.

Tarım il müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan Meyveciliği Geliştirme Projeleri kapsamında düzenlenen fidan dağıtım töreninde çiftçiler zeytin fidanlarını aldı. Yaklaşık 2 bin 500 çiftçiye 25 bin adet sertifikala zeytin fidanı dağıtıldı.

Tarım İl Müdürü Cafer Kınanç, zeytin fidanlarının 10 dönümün altında arazisi olan ve Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca destek dışı kalan çiftçilere verildiğini kaydederek, "Tanesi 325 YTL olan zeytin fidanlarının yüzde 20'sini çiftçimiz, yüzde 80'ini il özel idare bütçesinden karşılıyoruz. Bakanlığımız tarafından sertifikalı ve aşılı fidan ile 10 dekar ve üzerinde bahçe tesis eden çiftçilere dekar başına 45 YTL ile 300 YTL arasında değişen miktarlarda hibe desteği verilmektedir" diye konuştu.

Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen fidan dağıtım törenine Vali Halil Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan, Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin, il genel meclis üyeleri, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı.

 



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,510 µs