Musevi Kürt devleti kurmaya çalışıyorlar! | " /> Musevi Kürt devleti kurmaya çalışıyorlar! | "/>

En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu: Musevi Kürt devleti kurmaya çalışıyorlar!

27 Kasım 2007 15:21 tsi
Yazıcıoğlu: Musevi Kürt devleti kurmaya çalışıyorlar! BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Amerika ve İsrail'in birlikte yürüttüğü Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde Irak'taki bölünme senaryolarının yavaş yavaş sahneye konduğunu belirtti. Yazıcıoğlu'na göre Ortadoğu'da Musevi bir Kürt devleti kurulmak isteniyo

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Üstün Bol, Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer ile beraberindeki 23 şube başkanını kabul etti.
Toplantıda konuşan Yazıcıoğlu, Amerika ve İsrail'in birlikte yürüttüğü Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde Irak'taki bölünme senaryolarının yavaş yavaş sahneye konduğunu belirtti. Haber10'dan alınan bilgiye göre, Yazıcıoğlu, bu senaryolardan birinin de Irak'ın Kuzeyinde Musevi Kürt Devleti kurmak olduğunu ifade etti.
"Biz komşumuz Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması ve toprak bütünlüğü içerisinde demokratik bir yapıya kavuşarak, Irak halkının iradesiyle bir sivil otoritenin Irak'ı yönetmesini savunuyoruz" diyen Yazıcıoğlu, Irak'taki otorite boşluğundan en çok etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olduğunun altını çizdi. Yazıcıoğlu, Irak'ın Türkiye açısından terör üreten bir bataklık haline geldiğini ifade etti. Terörü kesin olarak gündemden çıkaracak bir ilişki oluşturulması gerektiğinin üstünde duran Yazıcıoğlu, çözüm önerileri ise şu şekilde sıraladı: "Irak-Türkiye arasındaki sınırın yeniden belirlenerek, daha güvenli hale getirilmesi, Irak'ın tümünü temsil edecek bir otoritenin ortaya çıkarılması, Irak'ta Türkiye'ye yönelik terör örgütlerinin barındırılmaması gibi temel beklentilerimiz var."

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu, "Barzani İtalya'ya gitti haberinden dolayı bir Türk gazetecinin sınır dışı edilme kararını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, "Barzani'nin yurt dışına tedavi maksatlı gidip gelmesinin açıklanması, bir 'sırrı ifşa' gibi anlaşılmış gözüküyor. Bir taraftan demokrasi, insan hakları diyenler, diğer tarafta sansürler getiriyorlar ve kendi bölgelerinde bu tür açıklamaları tahammülle karşılamıyorlar. Oluşturulan yapının tabii sonucu olarak bunu değerlendiriyorum" şeklinde yanıtladı.

Kerkük ve Musul Bizim Milli Davamızdır

Bir gazetecinin Kerkük ve Musul'un statüsünün ne olacağını sorması üzerine, Muhsin Yazıcıoğlu, Kerkük ve Musul'da demografik yapının değiştirilmeye çalışıldığını, fakat Kerkük, Musul ve Telafer'in Türkmen şehri olduğunu ve bunun da muhafaza edileceğini söyledi.
Bu konunun hükümetleri de aştığını belirten Yazıcıoğlu, "Millet buna razı olmaz" diye konuştu. Son zamanlarda toplumda meydana gelen milli reflekslere dikkat çeken Yazıcıoğlu, "Bu refleks öfkeye dönüşünce iktidarı da muhalefeti de önüne kattı, sürdü. Milletin gücü gerçek anlamda ortaya çıktığında önünde kimse duramaz. Kerkük ve Musul bizim milli davamızdır. Herhangi bir siyasal partinin meselesi değil, tarihten bize aktarılmış bir mirastır. Bunu kimse göz ardı edemez" ifadelerini kullandı.

Yeni Anayasa

Yeni anayasa taslağı konusuna değinen Yazıcıoğlu, "Mevcut anayasa, anti demokratik bir ortamda darbe yöneticilerinin hazırlattığı ve sonra milletimize dayatmış olduğu bir anayasadır. Bu anayasa, toplumsal mutabakatı temsil etmiyor. En geniş anlamda milletimizin ortak paydasını oluşturmuyor. Yasaklarla malul bir anayasa her şeyden evvel ihtilal yapmış olan, darbe yapmış olan kişileri koruyan, bunların yargılanmasına engel olan geçici maddeler söz konusudur. Bu geçici maddeler 25 yıldır değiştirilememiştir. Dolayısıyla geçici maddeleri kalıcı hale gelmiştir. Bir anayasa, darbeleri ve darbecileri heveslendirmez, onları korumaz, onları darbeye teşvik etmez. Halbuki mevcut anayasa darbe ve darbecileri korumaktadır. Onları yüreklendirmektedir. Darbe yapanların yargılanmasını engellemektedir. Ve anayasa, mantığı olarak yasakları esas alan bir anayasadır. Ve kendi içinde çelişkileri olan bir anayasadır. Hem ülkenin ihtiyaç duyduğu özgün bir anayasanın yapılması için hem de Türkiye'nin psikolojik olarak demokrasi açısından artık rahatlaması için bir anayasaya ihtiyaç vardır" dedi. Yazıcıoğlu, Anayasa ile ilgili BBP'nin ciddi hazırlıkları olduğunu kaydederek, "Siyasi iktidarın ısmarlayarak hazırlattığı anayasa taslağı kamuoyuna açıklandıktan sonra taslak üzerindeki eleştirilerimizi ve alternatif anayasa metnimizi açıklayacağız" dedi.

Yeni anayasa taslağında engelli vatandaşlarla ilgili BBP'nin önerisinin olup olmadığı yönünde bir soru üzerine Yazıcıoğlu, geçtiğimiz hafta TBMM Başkanlığı'na bu konuyla ilgili 5 ayrı kanun teklifi verdiğini anımsattı.

Tüketiciler Birliği Ankara'da

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, Tüketiciler Birliği'nin en etkin sivil toplum örgütü olduğunu belirterek, "Katılımcı demokrasinin gerçekleşmesi adına, sivil toplumun taleplerini iletmek üzere Ankara'dayız" dedi. BBP Lideri Yazıcıoğlu'na, içinde Türkiye'nin ekonomik problemlerini çözebilecek öneriler olan bir mektup sunan Özer, Türkiye'de 3 binden fazla oda ve meslek birliği olduğunu belirterek, bunların kasalarında 100 milyar dolayında birikmiş para olduğunu, bunun da Türkiye'nin iç ve dış borç miktarını büyük oranda kapatabilecek bir miktar olduğuna işaret etti. Bu paraların el konulmadan, borç tavsiyesi yönünde kullanılmak üzere hazinenin emrine verilmesi ve ihtiyaç duyulduğunda geri ödenmesi önerilerinin mektupta yer aldığını kaydeden Özer, "IMF'den Dünya Bankası'ndan borç almak yerine kendi kaynaklarımızı kullanmaya yönelik çözümler üretmeliyiz" dedi.

İlk Ziyaret BBP'ye
Toplantıda konuşan Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Üstün Bol ise, daha önce Kredi Kartları yasa tasarısını görüşmek üzere BBP'ye geldiklerini anımsattı. Bu ziyaretlerinin bereketli bir başlangıç ve yüz binlerce tüketiciyi, banka mağdurunu ferahlatan bir çalışma olduğunu belirten Bol, bu konudaki katkılarından dolayı Muhsin Yazıcıoğlu'na teşekkür etti. Hipermarket yasasının da önümüzdeki günlerde yeniden gündeme getirileceğine işaret eden Bol, 3 yıl önce söylediklerinin arkasında olduklarını kaydetti.

Yazıcıoğlu, Tüketiciler Birliği'ne Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü denmesinin abartı olmadığını, çünkü her bireyin tüketici olduğunu dile getirdi. Mektupta, BBP'nin de fikirleriyle örtüşen yararlı bilgiler olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, Tüketiciler Birliği'nin yaptığı çalışmaları her zaman desteklediklerini ve destekleyeceklerini söyledi.

Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,226 µs