En Sıcak Konular

Bahçeli, Erdoğanı diktatörlükle suçladı!

27 Kasım 2007 14:17 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son dönemde muhalefete karşı kullandığı sözlere karşı “Biz bu alanda kendisiyle rekabet edemeyiz, böyle bir düzeye inmeyi de kendimize yakıştıramayız” dedi. İşte Bahçeli'nin

Devlet Bahçeli Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın son dönemde muhalefete karşı kullandığı yakışıksız sözler ve haksiz suçlamaların Başbakan'ın ruh halini gösterdiğini belirterek, Başbakan'ın siyasi nezaket, üslup seviyesi ve argo merakı konularında kronik sorunları bulunduğunu söyledi. Bahçeli, “Biz bu alanda kendisiyle rekabet edemeyiz, böyle bir düzeye inmeyi de kendimize yakıştıramayız” dedi.
Bahçeli şöyle devam etti:

“Siyasi nezaket, üslup seviyesi ve argo merakı konularında kronik sorunları olan Başbakan'ın, bu bahiste siyasi hayatımız için olumlu bir örnek oluşturmadığı, kendisinin dahi inkâr edemeyeceği bir gerçektir… Başbakan Erdoğan laf ebeliğini artık terk etmeli ve kendisine bir çeki düzen vermelidir. Terör üzerinden neyin siyaseti yapılacaktır? Türkiye elden gittikten sonra siyaset mi kalacaktır ki, bundan rant sağlamak düşünülebilecektir? Bu bakımdan, Başbakan Erdoğan kendisine Anayasal görevlerinin hatırlatılmasını terör üzerinden siyasi istismar diye suçlamaktan medet ummayı artık bırakmalıdır… Siz önce nasıl bir Türkiye istediğinizi, nasıl bir muhalefet ve kamuoyu özlemi içinde olduğunuzu, neyin peşinde koştuğunuzu dürüstçe ortaya çıkıp bir anlatın. Sayın Başbakan, siz böyle bir Türkiye mi istiyorsunuz? Sizin hayalinizdeki Türkiye'de etnik bölücüler hain tahriklerini sürdürecek, PKK'nın bez parçaları ve İmralı canisinin posterleri altında yapılan sözde barış mitinglerinde devlete meydan okunacak, güvenlik güçlerine taş ve sopalarla saldırılacak ve siz de bunları demokrasinin gereği olarak görüp ses çıkarmayacaksınız. Buna karşılık Türk bayraklarıyla terörü lanetleme mitinglerini toplumsal huzuru bozucu tahrikler olarak göreceksiniz ve şehit cenazelerinden sonra bu haklı tepkilerden de rahatsızlık duyacaksınız."

BASINI SUSTURMAYA ÇALIŞMAK DİKTATÖRLÜK HEVESLİLERİNİN HARCIDIR

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın muhalefetin yanısıra basını da eleştirmesine sert bir dille karşı çıkarak şunları söyledi:

"Muhalefeti sindirmeye, basını susturmaya çalışmak ancak demokrasiden nasibini almamış diktatörlük heveslilerinin harcıdır… Muhalefeti terör üzerinden siyaset ve sokak tahrikçiliği yapmakla suçlamaya yeltenen Başbakan çok iyi bilmelidir ki ateşle oynayan bizzat kendisidir. Bu hayasız suçlamayı şiddetle reddediyor ve siyasi kundakçılık yapan sahibine aynen iade ediyoruz. Kucaklayıcı milliyetçilik anlayışları, ihanet odaklarına kucak açmak olanların bizimle milliyetçilik tartışmasına girmeleri bir tarafa, milliyetçilik sözünü ağızlarına alamaya dahi hakları yoktur. Başbakan Erdoğan bizlere yönelttiği temelsiz ve maksatlı suçlamalarla, aslında bilinçaltında kendisini tarif etmekte ve günah çıkarmaya çalışmaktadır."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Biz eli silahlı kovboylar değiliz” sözlerine “Size kovboy olun diyen yok, sadece Başbakan olduğunuzu hatırlayın ve Anayasal görev ve sorumluluklarınızın gereğini yapın” şeklinde yanıt verdi.
Devlet Bahçeli Partisi'nin Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin karşısındaki bölücü terör tehdidinin bütün ağırlığıyla sürdüğünü belirterek, bazı PKK yöneticilerinin ABD'nin kontrolü altında tutulduğu, bunların Türkiye'ye iade edilebileceği, Barzani'nin bu amaçla Avrupa'da paket pazarlığı yaptığı ve terör örgütünün lojistik ikmal yollarının kesildiği gibi haberlerin doğrulanmadığını ve arkasının gelmediğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın beyanlarının ve süregelen ataletinin, AKP hükümetinin PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığına son verecek çapta bir askeri harekatı gündemden çıkardığını gösterdiğini ifade eden Bahçeli, PKK'yı tasfiye hedefiyle ortaya çıkan Başbakan'ın hedef küçülttüğünü ve fiili saldırıların geçici olarak durdurulmasıyla yetinilecek arayışlara yöneldiğini kaydetti. Bahçeli, Anlaşılan PKK Kuzey Irak'tan sökülüp atılmayacak, terör tehdidi kalıcı olarak bitirilmeyecek ve sadece kontrol altında tutulup saldırılara ara vermesi sağlanacaktır” dedi.

Bahçeli, 2003 yılından 2007 Ekim ayı sonuna kadar 437 güvenlik görevlisinin şehit edildiğine, 50 vatandaşın hayatını kaybettiğine işaret eden Bahçeli, “İktidarda bulunduğunuz son 5 yılda 487 can alan terörü durdurmak için neden harekete geçmediniz, neyi beklediniz, niye beklediniz” dedi.
Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Irak'a askeri operasyon konusundaki haklı eleştiri ve uyarılara karşı büyük alerji duyduğunu belirten Bahçeli, Erdoğan'ın “Biz eli silahlı kovboylar değiliz” sözlerine, “Size kovboy olun diyen yok, sadece Başbakan olduğunuzu hatırlayın ve Anayasal görev ve sorumluluklarınızın gereğini yapın. Kuzey Irak'ta yeterince kovboy cirit atmaktadır. Bunların arasına katılmanızı bekleyen yoktur. Türk milleti sizden Teksas'a özenerek kovboyluk yapmanızı değil, Başbakanlık yapmanızı beklemektedir… 'Meclisten tezkere aldıysak, harekat emri almadık diyorsunuz.' Bu doğrudur. Sayın Başbakan harekat emrini alacak olan değil, verecek olan sizsiniz. Askeri müdahalenin siyasi amaçlarını ortaya koyan siyasi direktifi Genelkurmay Başkanlığı'na siz vereceksiniz” şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan'ın tezkerenin bir yıl daha uzatabileceğine yönelik sözlerinin bu yetkiyi kullanmaya niyeti olmadığı anlamına geldiğini ifade eden Bahçeli, Başbakan'ın bu tutumunun tezkerenin sanal ve sahte bir tezkere kalacağı yolundaki endişeleri doğruladığına değindi. 

MHP GRUBUNDAKİ VATANDAŞ'A BAHÇELİ TEPKİSİ

Bu sırada grup toplantısını izleyen bir vatandaş ayağa kalkarak “Erdoğan Kuzey Irak'a korkudan giremiyor” diye bağırarak Bahçeli'nin konuşmasını kesti. Bunun üzerine Bahçeli ise vatandaşı “Otur bakalım. Burası meydan değil TBMM, ya dinleyeceksin ya çıkacaksın” diye azarladı. Daha sonra korumalar vatandaşı toplantıdan çıkarmak istedi. Bahçeli ise “bırak kalsınlar” dedi.

Bahçeli, dağdaki eli silahlı teröristi ovanın ötesinde, önce şehirlere inmeye ve buradan da Meclis'te siyaset yapmaya davet eden Başbakan'a seslenerek, “Başbakan unutmasın ki ne kadar çabalarsa çabalasın zırva tevil götürmeyecektir” dedi.

Bahçeli şöyle devam etti:

“Bölücü terör örgütünün üyesi olan ve ellerinde şehit ve masum insanların kanı bulunan militanlar silahını bıraktıktan sonra şehre nasıl gelecek, nasıl siyaset yapacaktır. Burada iki yol bulunmaktadır. Birinci ve olması gereken yol, silahlarıyla birlikte teslim olmaları ve Türk adaletinin vereceği hükme razı olarak ceza çekmeleridir. İkinci yol ise siyasi bir afla temize çıkarılmaları ve hiçbir şey olmamış gibi siyasete girmeleridir. Birinci yolun, şehirlere ve siyasete açılmadığı ortadadır. Bu bakımdan Başbakan Erdoğan'ın bu daveti, PKK terör örgütüne örtülü bir mütareke çağrısı ve siyasi af vaadidir. Başbakanın sakan anlayışına göre, Meclis'ten dağa çıkmasınlar diye etnik bölücülük yapılmasına ruhsat verilecek, silahlarını bırakmaları için dağdaki militanlar af yoluyla temize çıkartılacak ve bu hainler Meclis'te siyasete davet edilerek ödüllendirilecektir… Meşru siyasi zeminlerde kalınmak kaydıyla bölücü emelleri mazur göstermeye çalışmak ve Meclis çatısı altında etnik bölücülere sahip çıkarak bunları cesaretlendirmek Başbakan'ın Anayasal görev ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır. ABD'nin ve Barzani'nin PKK teröristlerini bulundukları yerlerden güç kullanarak çıkarmaya niyeti olmadığı görülmektedir. Bu militanların Kuzey Irak'ı kendi rızalarıyla terk etmelerini sağlayacak ortam ve şartların hazırlanması Türkiye'den beklenmektedir. Bunun ilk adımı da eve dönüş, topluma kazandırma veya hangi ad altında olursa olsun bunların affedilmelerini sağlayacak siyasi bir düzenleme yapılması olacaktır. Başbakan Erdoğan'ın teröristleri dağdan şehre ve siyasete davet çağrıları bu kapsamda özel bir önem ve anlam kazanmaktadır. Siyasal platformda yarışa girecek olan sivil maskeli bölücüler demokratik siyaseti hangi konularda hak arama kapısı olarak kullanacaklardır? Bunun cevabının, PKK'nın siyasi talepleri ve eylem planı olduğu gün gibi ortadadır” 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tarihin hiçbir döneminde Türkiye'ye ihanetin cezasız kalmadığın belirterek, “Bunu herkes hatırlamalı ateşle oynamamalıdır” dedi. Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek “Sayın başbakan Türkiye sahipsiz değildir” dedi.


KÜRTÇE'NİN ARDINDAN YENİ TALEPLER GELECEK

Bahçeli, “Yerel TV kanallarında Kürtçe yayınlara süre kısıtlaması getirilmesi, Türkçe tercüme veya altyazı şartı aranması ve Kürtçe eğitim programlarına izin verilmemesi şikayet ve eleştiri konusu olarak 2007 Raporunda da Türkiye'nin önüne getirilmiştir. Kürtçe'nin Türk eğitim sistemi alınması AB'nin diğer bir talebidir. Türk eğitim sisteminde anadili Türkçe olmayan çocukların anadillerini öğrenme imkânları bulunmadığı, Kürtçe özel kursların da 2004'de kapandığı belirtilen raporda, bu durumda devlet okullarında Kürtçe eğitimin müfredata alınması istenmektedir. AB, bunun da ötesinde Kürtçe'nin siyasi hayatta, parti faaliyetlerinde kullanılmasına izin verilmesini, ayrıca çok dilli kamu ve belediye hizmeti verilmesi önündeki engellerin kaldırılmasını talep etmektedir. AB'nin bu talebinin amacı Türkçe konuşmayan vatandaşlarının kamu sektöründe istihdamının ve Kürtçe'nin kamu sektöründe resmi dil gibi muamele görmesinin önünün açılmasıdır” dedi.

İlk aşamada bunlar sağlandıktan sonra, sıranın etnik bölücülerin milli devlet ve üniter yapıyı yıkarak yeni bir ortaklık devleti kurulmasına yönelik diğer taleplerine sıra geleceğine işaret eden Bahçeli, Türkiye'de eyaletler sistemine geçilmesine sıcak bakan ve zaman zaman bu konuyu gündeme getiren Başbakan Erdoğan'ın siyasi sicilinin, etnik bölücüleri bu süreçte cesaretlendirecek en büyük güç kaynağı olacağını söyledi.



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,764 µs