En Sıcak Konular

Barzani Fener maçına bilet mi ayırttı?

27 Kasım 2007 14:17 tsi
Barzani Fener maçına bilet mi ayırttı?
Bir haftadır ortalıkta görünmeyen ve hakkında değişik iddialar ortaya atılan Barzani’nin İtalya’da alış-veriş yaparken görüldüğü haberleri yer aldı.

Bu akşam Fenerbahçe Milano’da İnter’le karşılaşacak. Barzani hakkındaki en önemli iddia ise Kürt liderin Fenerbahçe maçını izleyeceği yönünde…

Bir haftadır ortalıklarda görünmeyen ve hakkında değişik iddialar ortaya atılan Kuzey Irak yerel yönetim lideri Mesut Barzani İtalya’nın Milano şehrinde alışveriş yaparken görüldüğü haberleri yayınlandı.
En önemli iddia ise Barzani’nin bu akşam Milano’da oynanacak olan İnter -Fenerbahçe maçına bilet aldığı yönünde. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve İnter Başkanı Massimo Moratti ile yan yana protokol tribününden maçı izlemek isteyen Barzani’nin bilet bulamadığı, aldığı korsan biletle maçı Genç Kanaryalılar arasında izleyeceği belirtiliyor.

Barzani ile ilgili son bir haftada ortaya atılan iddialar:

YARALANDIĞI İDDİA EDİLDİ
Barzani’nin Irak’tan hiçbir açıklama yapmadan ayrılması üzerine önce Arap medyası tarafından, suikasta uğradığı ve yaralı olduğu iddia edildi. Bu iddiayı, saldırının El Kaide tarafından, hatta PKK tarafından gerçekleştirildiği haberleri takip etti. Bu gelişmeler üzerine Barzani’nin sözcüsü Fuat Hüseyin bir açıklama yaptı ve “Başkan Barzani 1.5 ay önce ertelediği yurtdışı gezisine çıkmıştır. Türkiye ile yaşanan kriz nedeniyle bunu ertelemişti. Ziyaret tamamen özel ve kişiseldir. Ziyaretini tamamlar tamamlamaz geri dönecek” dedi.

’ABD’YE GİTTİ’ DENİLDİ
Açıklamada ziyaretin nedeni ve Barzani’nin nerede olduğu bilgileri eksik olduğu için iddiaların sonu gelmedi. PKK’ya yakın haber sitelerinde, “Barzani’nin Avrupa’ya gittiği, buradan ABD’ye geçeceği ve yapacağı temaslarda PKK’ya karşı tavır almalarının karşılığı olarak K. Irak’taki Kürt yönetiminin çıkarlarının korunmasını ve Kerkük’ün Kürt yönetimine bağlanması konularını konuşacağı” iddia edildi. Kürt liderin sağlık sorunları nedeniyle tedavi için yurtdışına çıktığı da iddialar arasındaydı.

KARAYILAN'LA NATO ÜSSÜNDE’
İhlas Haber Ajansı'nın iddiası ise muhabirin Irak’tan çıkarılmasıyla sonuçlandı. Ajans, K. Irak kaynaklarına dayandırdığı haberinde Barzani’nin PKK’lı Murat Karayılan ve Cemil Bayık’la Avrupa’ya gittiğini iddia etti. Habere göre, PKK’ya yönelik tasfiye sürecinin hızlandığı bir dönemde, Barzani’nin, 21 Kasım Çarşamba günü gece geç saatlerde, PKK’nın lider kadrosunda yer alan iki kişiyle Erbil’den askeri bir uçakla önce İncirlik’teki Amerikan askeri üssüne, oradan da aynı gece başka bir askeri uçağa nakledilerek, İtalya’daki NATO üssüne sevk edildiği ileri sürdü.

İSRAİL'DE HASTANEDE’ İDDİASI
Son iddiaya göre ise Barzani’ye yardımcılarından biri tarafından suikast düzenlendi. İsrail istihbaratına yakın Debka sitesinin iddiasına göre, Barzani geçen Cuma suikastta yaralandı ve Tel Aviv’de bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

 8 sütun



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,364 µs