En Sıcak Konular

Kovboyluk değil Başbakanlık yap!

27 Kasım 2007 13:12 tsi
Kovboyluk değil Başbakanlık yap! Başbakan Erdoğan'ın Bahçeli'yi ima ederek Kuzey Irak'ta Türkiye'nin kovboyluk yapmasının istendiğini ileri sürmesine MHP liderinden sert yanıt geldi. Bahçeli: Senden kovboyluk istemiyoruz. Başbakan olduğunu hatırla yeter!

MHP lideri Bahçeli Başbakan Erdoğan'a seslenerek "sizden kovboyluk yapmanızı beklemiyoruz. Başbakan olduğunuzu ve anayasal sorumluluklarınızı hatırlayın yeter" dedi.

Devlet Bahçeli Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın son dönemde muhalefete karşı kullandığı yakışıksız sözler ve haksiz suçlamaların Başbakan'ın ruh halini gösterdiğini belirterek, Başbakan'ın siyasi nezaket, üslup seviyesi ve argo merakı konularında kronik sorunları bulunduğunu söyledi. Bahçeli şunları söyledi: 

"Biz bu alanda kendisiyle rekabet edemeyiz, böyle bir düzeye inmeyi de kendimize yakıştıramayız. Siyasi nezaket, üslup seviyesi ve argo merakı konularında kronik sorunları olan Başbakan'ın, bu bahiste siyasi hayatımız için olumlu bir örnek oluşturmadığı, kendisinin dahi inkâr edemeyeceği bir gerçektirBaşbakan Erdoğan laf ebeliğini artık terk etmeli ve kendisine bir çeki düzen vermelidir. Terör üzerinden neyin siyaseti yapılacaktır? Türkiye elden gittikten sonra siyaset mi kalacaktır ki, bundan rant sağlamak düşünülebilecektir? Bu bakımdan, Başbakan Erdoğan kendisine Anayasal görevlerinin hatırlatılmasını terör üzerinden siyasi istismar diye suçlamaktan medet ummayı artık bırakmalıdırSiz önce nasıl bir Türkiye istediğinizi, nasıl bir muhalefet ve kamuoyu özlemi içinde olduğunuzu, neyin peşinde koştuğunuzu dürüstçe ortaya çıkıp bir anlatın. Sayın Başbakan, siz böyle bir Türkiye mi istiyorsunuz? Sizin hayalinizdeki Türkiye'de etnik bölücüler hain tahriklerini sürdürecek, PKK'nın bez parçaları ve İmralı canisinin posterleri altında yapılan sözde barış mitinglerinde devlete meydan okunacak, güvenlik güçlerine taş ve sopalarla saldırılacak ve siz de bunları demokrasinin gereği olarak görüp ses çıkarmayacaksınız. Buna karşılık Türk bayraklarıyla terörü lanetleme mitinglerini toplumsal huzuru bozucu tahrikler olarak göreceksiniz ve şehit cenazelerinden sonra bu haklı tepkilerden de rahatsızlık duyacaksınız."



Bu haber 257 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,223 µs