En Sıcak Konular

Erdoğan sigaraya karşı savaş açtı

27 Kasım 2007 12:02 tsi
Başbakan Erdoğan'ın, AK Parti'nin Kızılcahamam'a yapılan istişare toplantısında AK Parti milletvekillerini sigara konusunda uyardı. Daha önce yakın çevresinden ve törenlerde vatandaşlardan sigarayı bırakmaları konusunda söz alan Erdoğan, milletvekiller

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin Kızılcahamam'da yapılan istişare toplantısında AK Parti milletvekillerini sert dille eleştirdiği öğrenildi.

Erdoğan bazı milletvekillerinin koruma ile gezdiğini belirterek, “Milletvekilinin koruması olamaz” dediği öğrenildi. Başbakan Erdoğan, 2-B orman vasfını yitirmiş arazilein satışına değinirken, “2-B'yi sorun değil, imkana dönüştürmemiz lazım. Ancak içimizde engeller var” dediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti milletvekillerine yönelik uyarıları şöyle:

TALİMAT VERMEYİN

-Bürokratlarla telefon diplomasisi kurmayın. Bürokratlara yazılı talimat vermeyin. Direkt bakanlarımızla temas kurun. Bakan yardımcılığını kurabilirsek ilişkiler daha rahat olur. Bürokratlarla direkt temas kurarsanız siz aldatılırsınız. Biz boşuna mı oligarşik bürokrasi diyoruz. Dünya bürokrasiyi düzeltememiş biz mi düzeltelim. Hâlâ illerine gitmeyen milletvekilleri var. Her hafta dönüşümlü olarak illerinize gidin. AK Parti seçimlerde ciddi bir yenilenme yaptıysa o arkadaşlarımız illerine gitmediği içindir. Bir de Meclis'e devam konusu var. İşin başında devam sorunu çıktı. Başkalarının yerine kağıt verilmiş. Diğer partilere böyle kozlar vermeyelim. Ölüm veya hasta yatağında bulunma dışında herkes Meclis'te bulunacaktır.

KULİSTE SİGARA İÇMEYİN

Meclis'te iç kulislere belediye başkanları ve ziyaretçiler kesinlikle alınmayacak. Gücenen gücensin. Yeter ki tarih ve millet gücenmesin. Kuliste kesinlikle sigara içilmesin. Bahçede sigara içilecek yerler var. Mahmut Durdu yerlerini biliyor, size adresini verir. Milletvekilinin niye koruması olsun ki. Milletvekilinin koruması olmaz. Milletvekili koruma ile dolaştığı zaman iş değişir. Vali ve belediye başkanları ile kendinizi kıyaslamayın. Tehdit ve benzeri haller ise istisnai hallerdir

Çocuklarım davacı olacak

Başbakan Erdoğan, Meclis kulislerine milletvekilleri dışında kimsenin alınmayacağını açıklarken, AK Parti Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, “Sayın Başbakanım kulislerde sigarayı da yasaklayın. Sigara dumanından kulislere giremez olduk. Ölürsem çocuklarım sigara içenlerden davacı olacak”dedi. Cemal Kaya'nın sözleri üzerine, kulislerde sigara içilmemesi konusunda milletvekillerini uyaran Erdoğan, “Bahçede içecek yer çok” diye konuştu.

Önce söz sonra tapu

Başbakan Erdoğan, daha önce TOKİ'nin yaptırdığı konutların teslim törenleri sırasında anahtarlarını teslim ettiği ailelerin cebindeki sigarayı çıkartarak, sigarayı bırakma sözünü almıştı. Ağrı'da da Haydar Polat'ın cebindeki sigarayı farkeden Erdoğan, tapuyu vermeden önce, Polat'tan sigarayı bırakacağına dair söz almıştı.

Dumandan kuliste oturamıyoruz

Başbakan Erdoğan'ın sigaranın yasaklanmasına yönelik sözleri sigara içen milletvekillerini zor durumda bıraktı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, “Başbakan yasak getirirse mecburen uyacağız. Ancak ben bir türlü sigarayı bırakamıyorum. Geçenlerde 21 gün bırakmama rağmen yeniden başladım. Başbakan yasak getirirse biz de mecburen bahçede sigara içeceğiz” dedi.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu ise “Ben TBMM Başkanlık Divanı üyesiyim. Bu konudaki karar Başkanlık Divanı'nda alınacak. Kararımı orada bildiririm” demekle yetindi. Hüseyin Besni “Ağanın sözünün üstüne söz olmaz” diye konuşmak istememiş.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan “Ben arasıra sigara içerim. Ama dumandan kulislere giremez olduk. Kulislerde sigara içmek yasaklanırsa hiç olmazsa biz de sigarayı bırakırız. Dumanaltı olacağımıza sağlığımızı koruruz” dedi. AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de “Kuliste dumandan hiçbir milletvekili oturamıyor. Yasaklanmasını destekliyorum” diye konuştu.

Yeni Şafak

 

 



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,692 µs