En Sıcak Konular

PKK 3. adamın eline kaldı

27 Kasım 2007 10:01 tsi
Karayılan ve Bayık kayıp. Örgütü 3. adam yönetiyor. İşte o isim...

Başbakan Erdoğan’ın 5 Kasım’daki ziyareti sonrasında ABD’nin “ortak düşman” ilan ettiği Talabani ve Barzani’nin de kollamaktan vazgeçtiği PKK’nın üst düzey kadroları panikte. Örgütle ilgili açıklamaları 3. adam Duran Kalkan yapıyor. PKK'nın kasası olarak bilinen Rıza Altun ise kayıp...

Murat Karayılan - Cemil Bayık - Duran Kalkan (en sağ)

İstihbarat kaynaklarına göre, lider kadroda yaşanan karmaşanın nedeni Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın 22 Ekim’de Bağdat’ta Talabani’ye “bize teslim edin” diyerek verdiği liste.

İstihbarat kaynaklarına göre, Kandil’de deyim yerindeyse son bir haftada yaşananlar tam bir kaos. Lider kadronun en önde gelen isimlerinden Murat Karayılan ve Cemil Bayık’ın ortadan kaybolmasıyla diğer üyeler de dağıldı. Geçtiğimiz haftalarda Karayılan ve Bayık’ın Avrupa’da bir üsse teslim edildiği öne sürülmüştü.

ÖRGÜTÜN KASASI KAYIP

Bu süreçte “PKK’nın kasası” olarak nitelenen ve zimmetine para geçirdiği için Kandil’de örgüt yönetimine hesap veren Rıza Altun’un da sırra kadem bastığı öne sürüldü. Örgütün tüm para trafiğini yöneten, Avrupa bankalarındaki milyonlarca dolarlık hesapları kontrol eden Altun, PKK’nın Roj TV gibi yayın organları ile tüm lojistiğinin başındaki isimdi.

Bir dönem PKK’nın Avrupa sorumlusu olan Altun, terör örgütünün Batı’daki ilişkilerini yönetiyordu. Bu nedenle Rıza Altun, örgütte Karayılan ve Bayık’a rağmen en kilit isim. Altun’un örgütte etkinlik kazanmaya çalışan diğer bir klikin de hedefi haline geldiği iddia ediliyor.

PKK 3. ADAMIN ELİNE KALDI

Altun, Fransa’da geçtiğimiz temmuz ayında gözaltına alınmış ancak Türkiye’nin ısrarlı girişimlerine rağmen serbest bırakılmıştı. Kandil’deki bir toplantı sırasında PKK’lı canlı bombanın patlamasıyla lider kadrodan bazı isimlerin öldüğü, Altun’un da olay yerinde olduğu öne sürülmüştü. Altun, bu olaydan sonra en son 15 gün önce Irak’ın Zaho kentinde görüldü. Altun’un daha sonra ortadan kaybolduğu bu durumun örgütte paniğe yol açtığı da iddia ediliyor.

Son açıklamasında ABD ile Talabani ve Barzani’ye tehditler yönelten Bayık, yaşanacak sürecin sinyalini veriyordu. Hem Bayık hem de Karayılan bu açıklamanın ardından sessizliğe büründü ve terör örgütü adına açıklamaları, PKK’nın üçüncü adamı Duran Kalkan yapmaya başladı.

PEJAK’A SIĞINDILAR İDDİASI

İstihbarat kaynakları Suriyeli ‘Dr. Bahoz Erdal’ kod adlı Feyman Hüseyin’in de birkaç gün önce İran’da faaliyet gösteren PEJAK’ın karargahına gittiğini öne sürüyor. Bahoz Erdal’ın ardından bazı PKK’lıların da yaşanan gelişmeler üzerine Kandil’den ayrılarak İran’a geçtiği örgüte yakın kaynaklarca belirtildi.

Akşam



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,778 µs