En Sıcak Konular

Müşerref, askerlere veda turuna çıktı

27 Kasım 2007 09:56 tsi
Pakistan'da perşembe günü "sivil devlet başkanı" olarak yemin edecek olan Orgeneral Pervez Müşerref, askeri garnizonlara veda turlarına başladı.

Savunma Bakanlığı yetkilileri, Pervez Müşerref'in, iki gün sürecek veda turuna başkent İslamabad'ın banliyösü garnizon kent Ravalpindi'deki Genelkurmay Başkanlığından başladığını, burada düzenlenecek bayrak ve askeri geçit törenine başkanlık ettiği belirttiler.

Genelkurmay Başkanlığı görevine 7 Ekim 1998'de gelen Müşerref, bir yıl sonra kansız bir darbeyle yönetime el koymuş, 2002'de de darbesi, yeni göreve gelen parlamento tarafından devlet başkanı seçilmesiyle ve adaletin kararıyla meşru hale gelmişti.

Ülkesi siyasi bir krizin ortasında bulunan ve iktidarı halkın büyük eleştirisine maruz kalan Pervez Müşerref, 6 Ekimde aynı parlamento ve kendi atadığı bölgesel meclisler tarafından yeniden devlet başkanlığına seçilmişti.

Ancak, muhalefetin Müşerref'in seçilebilirliği konusundaki başvurusu üzerine Yüksek Mahkeme sonuçların ilanını askıya almış, Orgeneral Müşerref de 3 Kasımda muhalefet ve uluslararası toplumun yargıya karşı hareket etmekle suçladığı ve aşırı dincilerin tehditlerine yol açan olağanüstü hal durumunu ilan etmişti.

Pervez Müşerref, bunun ertesinde kendisine karşı olan yargıçların büyük bölümünü görevden almış, geçen perşembe de yeni Yüksek Mahkeme, göreve Müşerref'in ikinci kez gelmesinde sakınca olmadığı yönünde karar vermişti.

Müşerref, anayasanın öngördüğü gibi, silahlı kuvvetlerin başındaki görevinden devlet başkanlığı yemininden önce istifa edeceği yönünde aylardan beri açıklama yapıyordu. Yakın çevresine göre Müşerref, perşembe yapılacak yemin töreninden önceki gün veya aynı gün görevinden istifa edecek.

-ORDUDAN DİNCİLER KARŞISINDA İLERLEME-

Öte yandan ülkedeki aşırı dincilere karşı operasyonlarını artıran Pakistan silahlı kuvvetleri, ülkenin kuzeybatısındaki turistik Sivat bölgesinde 10 gün önce başlattığı harekat çerçevesinde stratejik bir köprüyü ele geçirdi.

Resmi kaynaklar ve bölge sakinleri, ordunun Sivat vadisine hakim dağlar üzerindeki stratejik köprüyü ele geçirdiğini, ayrıca aşırı dincilerin lideri Mevlana Fazlullah'a ait korsan yayın yapan bir radyoyu da kapattığını belirtti.

Temmuzdan bu yana dinci direnişçilerin elinde bulunan bölgedeki birçok yerleşim noktasının Pakistan askerlerinin kontrolüne geçtiği bildiriliyor.
 
zaman



Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,434 µs