En Sıcak Konular

Gündüz iyileştirdim gece öldürdüm

27 Kasım 2007 08:26 tsi
Gündüz iyileştirdim gece öldürdüm
İsrail'de bir binbaşının gündüzleri doktor kimliğiyle Gazze'deki bir hastanede aralarında Filstinlilerin de bulunduğu çocukları tedavi ettiği, geceleri ise savaş helikopteriyle Filistinlilere yönelik operasyonlara katıldığı ortaya çıktı.

İsrail'de Yuval adlı bir pilot binbaşının gündüzleri Gazze'deki bir hastanede aralarında Filistinlilerin de bulunduğu çocukları tedavi edip geceleri de helikopterle Filistinlilere yönelik operasyon düzenlediği ortaya çıktı. Ordunun koyduğu yasak gereği soyadını açıklamayan ve yüzünü gizleyerek konuşan 40 yaşındaki İsrailli Binbaşı Yuval, gündüzleri doktor kimliğiyle Gazzeli minikleri tedavi ediyor, gece savaş helikopteri pilotu olarak operasyonlara çıkıyor. Amerikan Washington Post gazetesi, “Öldürme zamanı da vardır; iyileştirme zamanı da” başlığıile verdiği haberde, iki ayrı kimlikle hayatını sürdüren Yuval'in hikayesine yer verdi. 3 çocuk babası Yuval, İsrailli bir çocuk doktoru. Ancak İsrail ordusunda pilot binbaşı olarak da görev yaptığı için, emir geldiğinde gündüzü bir kenara bırakıp, diğer kimliğine bürünüyor ve ölüm yağdıran Cobra helikopterleriyle Filistin semalarında insan avına çıkıyor.

FİLİSTİNLİLERLE DOSTTUM

Büyüdüğü çiftlikte babası traktörle tarla sürerken kendisi Gazzeli Filistinlilerle birlikte portakal toplayan; daha sonra da ortak kurdukları sofrada Filistinlilerle birlikte yemek yiyen Yuval, “Artık o günler tarih olmuş gibi görünüyor” diyor. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki İsrail'e ait Palmaçim hava üssündeki lojmanında karısı ve 3 çocuğuyla birlikte yaşayan Yuval, hasta çocukları tedavi ederek geçirdiği günün ardından eve geldiğinde her baba gibi çocuklarına sarılıp öpüyor. Askerlik yaptığı dönemde ordunun özel izniyle, bir yandan da tıp eğitimi alan Yuval'in kaynanası Nitzan da, damadının bu iki kimliği arasında gidip geliyor. Ona her eve gelişinde, “Evet Yuval, bugün doktor musun yoksa pilot mu?” diye sormadan edemiyor. Nitzan, gazetenin muhabiriyle konuşurken, “Bu büyük bir çelişki gibi görünüyor; ancak o bizi koruduğunun farkında. İnsanları öldürmek istemezsiniz değil mi?” diye de ekliyor.

15 Filistinliyi öldürdü

2000'de başlayan ikinci intifadanın ardından Filistin semaları üzerinde helikopterle suikast görevlerine çıkan, yaklaşık 15 intifadacıyı öldüren Yuval, “Doktor olurken ettiğim yemin, 'Kimseye zarar vermeyeceksin' diyor. Ancak pilot olarak görev emri aldığımda, 'Şu anda zarar vermiyor, birilerinin hayatını kurtarıyorum' şeklinde düşünüyorum. Belki öldürdüğüm o iki adamın kardeşleri, amcaları intikam olsun diye bize Kassam füzesi atıp belki de iki Yahudi çocuğu öldürecekler. O zaman ben iyi birşey mi yapmış oluyorum? Bilmiyorum...” diye konuşuyor.


Oğlunu teslim ettiği doktor belki de kuzeninin katili

2 yıl önce iki kuzenini İsrail helikopterlerinin füze ateşinde kaybeden; ancak şimdi 2 yaşındaki kalp hastası oğlu Ahmed'i bu hastaneye getirip büyük bir umutla Yuval'ın ellerine teslim eden Filistinli anne Nesime'nin durumunda olanlar da var. Çünkü Nesime, kendilerine gece kabuslar yaratan savaş helikopterlerinden birini de Yuval'ın kullandığını bilmiyor.

yenişafak



Bu haber 286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,083 µs