gözdağı! | " /> gözdağı! | "/>

En Sıcak Konular

Amerika'dan PKK'ya gözdağı!

27 Kasım 2007 08:19 tsi
Amerika'dan PKK'ya gözdağı!
Kuzey Irak'ta daha önce sembolik bir kuvvet bulunduran ABD, olası bir sınır ötesi harekât nedeniyle bölgedeki asker sayısını artırdı. Dohuk'taki üslere konuşlandırılan askerler devriye görevi yapıyor.

Kuzey Irak'a ABD takviyesi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) olası bir sınır ötesi harekâtı nedeniyle ABD'nin Kuzey Irak'taki askeri varlığında büyük artış gözleniyor. ABD askerleri, Türkiye sınır hattına yakın kesimlerde yer alan Zaho ve Dohuk bölgesinde devriye görevi yapıyor.

Daha önce Kuzey Irak'ta sembolik kuvvet bulunduran ABD, sınır ötesi harekât nedeniyle bölgedeki asker sayısını artırdı. Musul, Erbil ve Süleymaniye'den olası harekât alanlarına son bir ay içinde çok sayıda asker kaydırıldı. Dohuk'taki üslere konuşlandırılan ABD askerleri, sınır hattında belirli aralıklarla devriye görevi yapıyor. Hummer marka zırhlı araçlarla sınıra yakın bölgelerde gezen ABD askerleri, peşmergelerle koordineli çalışıyor.

Musul'da asayişi sağlamakta zorlanan ve sürekli saldırı tehdidi altında olan ABD askerlerinin, Dohuk'ta rahat dolaşmaları ve pazarlarda alışveriş yapmaları dikkat çekiyor.

Kürt bölgelerinde görev almanın kendileri için bir risk oluşturmadığını ve halktan yardım gördüklerini belirten ABD askerleri, "Burada görev yapmak tatil gibi geliyor" dedi.

İHA temsilcisi sınır dışı edildi
 

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin, PKK yöneticileri Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ı İtalya'daki Nato Üssü'ne götürdüğü yönünde haber yapan İHA Kuzey Irak Temsilcisi Sadık Kahraman, dün sınır dışı edildi.

Haberin Türk medyasında yayımlanmasından sonra İHA'nın Erbil bürosuna gelen iki görevli, Kahraman'ı Selahaddin kentine götürdü. Peşmergeler eşliğinde dün Zaho'ya getirilen Kahraman, "Uygulama demokratik değildir. Biz haberimizin arkasındayız. Sorguya çekildik, ancak kötü muamele görmedik. Sınır dışı edildim" dedi. Kahraman, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye döndü.

Sıkı takip

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Hükümeti, PKK'nın hareket alanlarını daraltmak için aldığı önlemleri artırdı. PKK'lıların kullandığı yollar denetim altına alındı. Türkiye'nin son dönemdeki diplomatik çabalarının etkisiyle Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi PKK'lılara karşı sıkı önlemler alıyor. Türkiye sınırındaki önlemleri artıran peşmergeler, PKK'lılarca kullanıldığı bilinen güzergâhlarda denetim yapıyor. Kandil Dağı, Metina, Gare, Hakurk bölgelerindeki PKK kamplarındaki 'üst düzey' örgüt yöneticilerinin güvenlik gerekçesiyle Türkiye-Irak-İran üçgenindeki daha güvenli bölgelere çekildikleri öne sürüldü. PKK'nın silahlı kanat sorumlusu 'Suriyeli Dr. Bahoz Erdal' kod adlı Feyman Hüseyin'in sürekli yer değiştirdiği, özellikle sınır kesimlerindeki kamplara giderek örgüt üyelerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olası sınır ötesi operasyonuna karşı nasıl hareket edeceklerini anlattığı iddia edildi.

milliyet



Bu haber 263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,061 µs