En Sıcak Konular

Kudüs'te binlerce kişi Olmert'i protesto etti

26 Kasım 2007 23:32 tsi
Kudüs'te, binlerce kişi İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i ve Annapolis Konferansı'nı protesto etti. Ağlama Duvarı'nda da Annapolis karşıtlarının düzenlediği toplu duaya 15 binden fazla kişi katıldı.

Kudüs'te, Ehud Olmert'in evinin yakınlarındaki Paris Alanı'nda Judea, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki Yahudi yerleşimlerinin üst kuruluşu Yeşa Konseyi tarafından düzenlenen gösteriye katılan binlerce kişi, ''Annapolis yüzümüze patlayacak'' sloganı altında, saatlerce Olmert ve Annapolis aleyhine bağırdı.

Parlamentonun sağ kanat partilerine mensup milletvekilleri, yerleşimci liderleri ve çoğunluğu genç çok sayıda kişinin katıldığı protestoda göstericiler, ellerinde İngilizce ve İbranice ''İsrail futbol maçı değil'', "İsrail'i köpekbalıklarına yedirmeyin'', ''Kudüs'ün Bir Kez Daha Bölünmesine Asla'', ''Allah'ın Elindeyiz'' yazılı pankartlar taşıdılar. Kimileri Olmert, başbakan yardımcıları Avigdor Lieberman ve Eliyahu Yişai'nin resimlerinin altına ''Bunlar Araplar'ı temsil ediyor, Ya Yahudiler'i Kim Temsil Ediyor'' diye yazdılar.

Göstericiler ayrıca Olmert'e ''diktatör'' diye bağırdılar. Dini şarkıların da söylendiği alanda konuşan sağ kanat partilerinden Ulusal Birlik-Ulusal Dinci Parti ittifakından Zvi Hendel, Olmert'i kastederek, ''İsrail halkının, bu denli tehlikeli bir başbakanının hiçbir zaman olmadığını'' söyledi.

Hendel, Olmert'in karşı karşıya bulunduğu soruşturmalara değinerek, Annapolis Konferansı'na razı olmasının asıl nedeninin bu soruşturmalar olduğunu söyledi ve ''Polisten kaçmak için Annapolis'e koştu'' dedi. Yeşa Konseyi Başkanı Dani Dayan ise gösteri öncesinde Ehud Olmert, Ebu Mazen (Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas) ve George Bush'u ''topal ördekler'' olarak tanımlayarak, ''Tek yaptıkları, yüzümüze patlayacak umutlar önermeleri'' diye konuştu.

Batı Şeria'daki Guş Etzion Yerleşimcileri Konseyi Başkanı Şaul Goldstein ise kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, Olmert'in yalnızca boş vaatler verdiğini savundu. Goldstein, ''İsrail halkı size, toprağını verme yetkisini vermedi, buna yetkiniz yok bayım'' diye seslendi.

İsrail Evimiz (Yisrael Beiteniu) Partisi'nden David Rotem de başbakan ve savunma bakanının (Ehud Barak) Batı Şeria'daki yerleşimleri dondurmalarına meydan vermeyeceklerini, buralara yerleşmeyi sürdüreceklerini dile getirdi. Polis, gösteri nedeniyle alan ve çevresindeki sokaklarda sıkı güvenlik önlemleri aldı; meydana çıkan sokakların bir çoğu, dört bir taraftan araç trafiğine kapatıldı.

-15 BİNDEN FAZLA KİŞİ DUA ETTİ-

Protesto gösterisi öncesinde de Ağlama Duvarı, Annapolis Konferansı'nın sonuca ulaşmaması için dua etmek isteyenlerin akınına uğradı. Eski İsrail Başhahamı Mordehay Eliyahu'nun çağrısı üzerine Ağlama Duvarı'ndaki toplu dua törenine, 15 binden fazla kişinin katıldığı bildirildi. Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Uri Ariel de dua etmek için geldiği Ağlama Duvarı'nda, Olmert'in Kudüs'ü verme yetkisinin olmadığını belirterek, ''Allah'a güvendiğimizi göstermek için buradayız'' dedi.

haber7



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,514 µs