En Sıcak Konular

Kidman'dan internette ''kadına yönelik şiddete son'' kampanyası

26 Kasım 2007 22:42 tsi
BM Kadınlar Kalkınma Fonu (UNIFEM) ve UNIFEM'in iyiniyet elçisi Avustralyalı film yıldızı Nicole Kidman “Kadınlara Karşı Şiddete Son” adlı bir internet kampanyası başlattı.

BM'de düzenlenen toplantının başında video konferans aracılığıyla bir konuşma yapan Nicole Kidman, kadınlara karşı uygulanan şiddetin insan hakları ihlali olduğunu vurguladı. Kidman, bu şiddete “dur” denilmesi gerektiğini belirterek, internet kampanyası yoluyla olabildiğince çok kişiye ulaşıp, onların imzalarını alarak tüm dünyada karar verici güçlere kadınlara karşı şiddetin durması yolunda güçlü bir mesaj göndermek istediklerini söyledi.
Kidman, herkesi “www.saynotoviolence.org ” adresine girip siteye isimlerini yazdırmaya çağırdı. Kampanyanın, 8 Kasım Dünya Kadınlar Günü'ne (2008) dek süreceği bildirildi.

Bu arada BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun da 25 Kasım-Kadınlara Karşı Şiddeti Sona Erdirme Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, BM'nin kadınlara karşı şiddeti sona erdirmek için çalıştığını, bu konuda dünyada iyileşmeler görüldüğünü, ancak daha yapılacak çok şey olduğunu vurguladı.
Ban, BM Binyıl Kalkınma Hedefleri arasında yer alan “cinsiyet eşitliği ve kadınları güçlü kılma” hedefleri temelinde, kadınlara yönelik şiddetin de 2015 yılına dek yeryüzünden yokolması amacıyla düzenlenen kampanyaların süreceğini bildirdi.

-HER 3 KADINDAN 1'İ ŞİDDET GÖRÜYOR-

UNIFEM yetkilileri de yaptıkları açıklamalarda, istatistiklerin dünyada her 3 kadından 1'inin yaşamı boyunca şiddete maruz kaldığını belirterek, amaçlarının kadınlara karşı şiddeti sona erdirmeyi amaçlayan ulusal yasaların ve kuralların toplumda her düzeyde uygulanmasını sağlamak, kız çocukların sünnet edilmesi, namus cinayetleri gibi kadınlara karşı şiddet içeren kimi yerleşmiş örf ve adetlerin değişmesine ve durdurulmasına yardımcı olmak olduğunu söylediler.

hurriyet



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,699 µs