özgürlük öncüsü ilan etti! | " /> özgürlük öncüsü ilan etti! | "/>

En Sıcak Konular

Canlı bombayı özgürlük öncüsü ilan etti!

26 Kasım 2007 19:45 tsi
Canlı bombayı özgürlük öncüsü ilan etti!  
DTP'li Başkan Songül Erol Abdil, 25 Kasım Kadına Yönelik Siddete Karşı Ulusal Mücadele Günü'nde, 1996 yılında Tunceli'de intihar saldırısı düzenleyerek 7 askerin şehit olması, 33 askerin de yaralanması neden olan PKK'lı teröristi `Kadın örgürlük mücad

Başkan Abdil, teröristbaşı Abdullah Öcalan için Çanakkale Cezaevi'nde kendisini yakan Sema Yüce'yi de özgürlük mücadelesinin sembolü olarak gösterdi.

Tunceli'nin DTP'li Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ulusal Mücadele Günü'nü nedeniyle kentin Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 100 kadının katılımıyla bir basın açıklaması yaptı. Grevde buluna Türk Telekom işçilerinin de katıldığı basın açıklaması öncesi grup ellerinde karanfil ve `Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürgeye son' yazılı pankart taşıyıp zılgıtlar çekerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Başkan Songül Erol Abdil, burada daha önceden hazırladığı basın açıklamasını okudu.

KADIN TERÖRİSTLER İÇİN `ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SEMBOLÜ'

Tunceli Belediye Başkanı Abdil konuşmasının içinde, kentte 30 Haziran 1996 tarihinde bayrak töreni yapan askerlere yönelik ilk intihar saldırısı düzenleyip, 7 askeri şehit eden ve 33 askerin de yaralanmasına neden olan `Zilan' kod adlı terörist Zeynep Kınacı'yı kadın özgürlük mücedelesinin öncüleri arasında gösterdi. Başkan Abdil ayrıca, 1997 yılında Çanakkale Cezaevi'nde teröristbaşı Abdullah Öcalan için kendisini yaktığı iddia edilen Sema Yüce'yi de özgürlük mücadelesinin sembolü olarak niteledi. Abdil konuşmasında şunları söyledi:

"Despotik erkek egemen bu sömürü ve soygun düzeninde, sanki doğal ve sıradan bir durummuş gibi yaşamın çeşitli alanlarında kadına karşı yapılan baskılar, taciz, tecavüzler, tutsak olan kadınlara yönelik uygulanan her türlü insanlık dışı uygulamalar, insan olma özünü ve erdemini kaybetmiş, kendinde kadına karşı her tür insanlık dışı muamelede bulunma hakkı bulan yaratıklar, bu şartları hazırlayan ve bunlara seyirci kalanlar varlıklarını devam ettirdikçe, kadının özgürlük mücadelesi devam edecektir. Mirabel kardeşler gibi, Dersimli Bese, Semalar ve Zilanlar gibi"

KAÇIRILAN ASKERLERE ESİR İFADESİ

Başkan Abdil'in konuşması sırasında Zilan ve Sema ismini söyleyeceği sırada toplantayı katılan bir grup yüksek sesle zılgıt çekip bağırarak bu isimlerin duyulmamasını sağladı. Ancak Abdil'in gazetecilere dağıttığı konuşma metninde bu isimler yer aldı. Songül Erol Abdil, Hakkari Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin yaptığı saldırıda 12 askerin şehit edilmesi sırasında kaçırılan 6 asker içinde `esir' ifadesini kullandı. Abdil şöyle konuştu:

"Esir alınan 8 askerin geri alınmasını içine sindiremeyen, ölmüş olmalarını tercih eden bir anlayış, farklı bir siyasi anlayış sahibi olan kadın milletvekillerini etkisizleştirme ve hatta tamamı ile linç etmek, bitirmek için dört koldan kuşatma altına almıştır. Özellikle basın yayın araçları kullanılarak asker anneleri üzerinde şovenist dalga geliştirilmekte, kadının militarizme yedeklenmesi çalışmaları yoğun bir şekilde devam ettirilmektedir."

FATMA KURTULAN'A DESTEK

Tunceli Belediye Başkanı Abdil, kaçırılan 8 askeri almak için Kuzey Irak'a giden üç DTP miletvekilinden Fatma Kurtulan ve Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen kadın terörist ile ilgili de konuştu. Abdil, bu konuda şunları söyledi:

"Siyasi niteliğinden ötürü Fatma Kurtulan üzerinde estirilen terör, özü itibari ile her tür baskı ve zulme karşı olan ve özgür yaşam ideali içinde mücadele eden tüm kadınlara karşıdır. Özellikle de açıkça ifade edilme cesareti dahi gösterilmeyip, üstü kapalı sürdürülen kadına karşı tahammülsüzlüğün bir sonucudur. Kadını kara çarşafın dışında görmek istemeyen bir anlayıştır bu. En son ilimiz kırsalında yapılan askeri operasyonlarda yaşamını kaybeden bir bayanın cenazesini almak için gelen ailesine, cenaze nakli için tabut verilmesi engellenmiştir. Ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun, hangi köken, inanç ve ideolojiye sahip olursa olsun, ölüye saygı ve bu saygı çerçevesinde ölüye karşı yapılan son görevler vardır. Cenaze ölüdür. Cenazenin şundan bundan olanı yoktur. Cenazeye böylesine anlamsız ve tüyler ürpertici bir yaklaşım anlaşılır bir şey değildir. Biz kadınlar nerede olursa olsun, insanlık dışı uygulamalar ve kadına yönelik her türlü şiddete karşı özgürlük mücadelesi vermeye devam edeceğiz."

Başkan Abdil'in konuşmasının ardından kadınlar ellerindeki karanfilleri İnsan Hakları Anıtı'na bıraktı. Tunceli polisi açıklama sırasında geniş güvenlik önlemleri alırken, kadınların attığı `Operasyonlar durdurulsun' sloganları sırasında, askeri helikopterlerin kentin üzerinden uçarak Kutuderesi ve Ahpanos Vadisi'ndeki operasyonlara asker taşıması dikkat çekti.

vatan



Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,032 µs