En Sıcak Konular

Polis kurşununa soruşturma!

26 Kasım 2007 17:40 tsi
İzmir’de Baran Tursun adlı gencin, dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından açılan ateşte başından vurulması üzerine soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı olayla ilgili müfettiş görevlendirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Hata yaparsa polis de cezasını görür” diye konuştu. Olayla ilgili araca uyarı ateşi açtıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 polis memurundan biri tutuklandı. Beyin ölümü gerçekleşen gencin babası Mehmet Tursun ” ‘Dur’ ihtarına uymayan bir kişinin başından vurulması mı lazım? Aracı durdurmak için polisin kullanabileceği onlarca yöntem var. Benim oğlum pırıl pırıl bir gençti. Oğlumu vuran kişi veya kişilerin cezalandırılması için hukuki yönden elimden geleni yapacağım” dedi.

İzmir’de dün sabaha karşı Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtindeki Smyrna Meydanı’nda, polis ekipleri, “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle bir aracı kovalamaya başladı.

Polisten kaçan Baran Tursun’un kullandığı araç, Manas Bulvarı’ndaki Tekel depoları yakınında ağaçlara ve elektrik direğine çarptı.

Kazanın ardından ağır yaralı halde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Tursun’un başının arka kısmında kurşun yarası tespit edildi.

Hastanede yaşam destek ünitesine bağlanan ancak daha sonra beyin ölümü gerçekleşen Tursun’un başındaki kurşun yarasının nasıl meydana geldiğini belirlemek için İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu soruşturma başlattı. Olayla ilgli bugün de İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirdi.

Diğer yandan araçta bulunan A.D. ve E.Ö’nün kazadan yara almadan kurtuldukları kaydedildi.

Baran Tursun’un babası Mehmet Tursun, “oğlumu vuran kişi veya kişilerin cezalandırılması için hukuki yönden elimden geleni yapacağım” dedi.

‘DUR’ İHTARINA UYMAYAN BİR KİŞİNİN BAŞINDAN VURULMASI MI LAZIM?

Oğlu için beklemekten ve dua etmekten başka bir şey yapamadıklarını söyleyen baba Mehmet Tursun, şöyle konuştu:

“Polisler bize, oğlumuzun trafik kazası geçirdiğini ve hastanede olduğunu söylediler. Hastaneye geldiğimizde kaza geçiren oğlumun başında bir de kurşun yarası bulunduğunu öğrendim.

Asayiş Şube Müdürlüğüne gittiğimde bana olayla ilgili detaylı bilgi vermediler. Sadece ‘dur’ ihtarına uymadığını bildirdiler. Emniyet Müdürü ile görüşmek istedim, yarın görüşebileceğimi söylediler. ‘Dur’ ihtarına uymayan bir kişinin başından vurulması mı lazım? Aracı durdurmak için polisin kullanabileceği onlarca yöntem var. Benim oğlum pırıl pırıl bir gençti. Oğlumu vuran kişi veya kişilerin cezalandırılması için hukuki yönden elimden geleni yapacağım.”

2 POLİS MEMURUNDAN BİRİ TUTUKLANDI
Uyarı ateşi açtıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 polis memurundan biri tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan Karşıyaka Emniyet Müdürlüğü asayiş ekibinde görevli polis memurları V.A. ile O.A, adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi savcılıkta ifadeleri alınan polislerden V.A. serbest bırakıldı, O.A ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

NTV

 



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,139 µs