En Sıcak Konular

PKK'nın "The Boss"u kim?

26 Kasım 2007 16:54 tsi
PKK'nın İngiltere'de yapılan büyük operasyonda yakalanan Geralt Blanchard, vurgunlardan elde ettikleri paranın "The Boss" tarafından PKK'ya aktarıldığını söyledi. 1 ay önce yakalananan Blanchard'ın ifade ve gizli telefon kayıtlarına göre, soygun ve vurgunlar

Bu ay yakalanıp hapse atılan azılı Kanadalı soyguncu Gerald Blanchard'ın ifadelerine göre, İngiltere'de faaliyet gösteren 'The Boss' (Patron) takma isimli bir çete reisi, banka ve kredi kartı vurgunlarından elde edilen gelirleri PKK'ya gönderiyormuş.

Aktif haber'den alınan bilgiye göre, 1998'de yaptığı büyük bir mücevher soygunuyla adını suç tarihine geçiren Kanadalı Gerald Blanchard, kendisi ve çetesi tarafından gerçekleştirilen suç eylemlerinin büyük bölümünün, İngiltere'de yaşayan 'The Boss' (Patron) lakaplı başka bir çete lideri tarafından organize edildiğini söyledi. 1 ay önce yakalananan ve halen Kanada'daki bir hapishanede, kendisine verilen 8 yıllık hapis cezasını çekmekte olan Blanchard'ın ifade ve gizli telefon kayıtlarına göre, soygun ve vurgunlardan elde edilen paranın büyük bölümü 'Patron'a gidiyor; Patron da bunları yardım olarak PKK'nın kasalarına aktarıyordu.

AVRUPA ÇAPINDA OPERASYON
Kanadalı yetkililer, 'Gerald Blanchard Suç Örgütü' olarak adlandırdıkları soygun çetesinin lideri Blanchard ve 7 adamını geçen yıl ocak ayında, Avrupa çapında yürütülen büyük bir operasyonun ardından yakalamayı başardı. Tutuklu yargılanırken, kendisine yöneltilen 16 soygun ve kredi kartı dolandırıcılığı suçunu kabul eden Blanchard, geçen ay 8 yıl hapis cezası aldı ve hapse atıldı.

'İNGİLİZ POLİSİ PATRON'UN KİMLİĞİNİ BİLİYOR'
İngiliz basını, Blanchard'ın verdiği ifadeler doğrultusunda şimdi İngiliz polisinin The Boss olarak adlandırılan PKK destekçisini bulmaya yönelik operasyonlar başlattığını yazdı. The Telegraph gazetesi Kanada hükümetinin avukatı olan Sheila Leinburd'un, "İngiliz yetkililer Patron'un kim olduğunu biliyordu ancak Kanada polisine söylemedi. Blanchard'ın avukatı, müvekkilinin vurgunundan elde edilen paraların, kendi tabiriyle Irak'taki 'özgürlük savaşçılarına gittiğini' söylemişti. Bu paranın terörizmi desteklemek için kullanıldığını biliyorduk" dedi.

PATRON'UN VERDİĞİ KART DETAYLARIYLA HORTUMLADILAR
35 yaşındaki soygun çetesi reisi Blanchard, Patron'un emri üzerine, adamlarıyla birlikte geçen yıl Mısır'a gitti ve burada, yine Patron tarafından kendisine verilen kredi kartı detayları ve şifrelerini kullanarak, İngiltere'deki onbinlerce banka hesabından para hortumladı. İngiliz The Times gazetesi, yılda milyonlarca dolarlık vurgun yapan Kanadalı Gerald Blanchard çetesinin, Kahire sokaklarında burka giyerek dolaştığını ve detaylarını ele geçirdikleri her hesaptan 500 sterlin çektiklerini yazdı. Bu hesap detaylarının Blanchard çetesine 'Patron' tarafından verildiğini belirten İngiliz The Telegraph gazetesi ise, ele geçirilen bir telefon kaydında, Blanchard'ın, "Patron bu parayı, Kürt savaşçıları ve muhtemelen başka terörist grupları finanse etmekte kullanmayı düşünüyor" dediğini yazdı.

SAHTE BASIN KARTIYLA AGUILERA RÖPORTAJI
İngiliz The Times gazetesi, yaptıkları karmaşık ve teknoloji gerektiren soygunlar nedeniyle 'Ocean's 11' filmindeki 'maharetli' çeteye benzetilen Kanadalı çetenin lideri Blanchard'ın, kendini gizlemede çok usta olduğunu ve dünyayı dolaşırken en az 8 değişik sahte kimlik kullandığını kaydetti. Kendini gizlemek için makyaj yapan, gözlük, takma bıyık ve sakal takan Blanchard'ın sahte basın kartları düzenleyip popçu Christina Aguilera ile röportaj bile yaptığı kaydediliyor.

TERÖRÜ DESTEKLEDİĞİNİ BİLİYORDU
Şimdi ise gözler, Londra merkezli olarak faaliyet gösteren ve bağlantılı olduğu çetelerden gelen paraları PKK'nın kasasına akıtan Patron'un bulunması yönünde çağrı yapılan Scotland Yard polisine çevrilmiş durumda.

Kanadalı avukat Leinburd, The Times gazetesine verdiği demeçte, 'sosyetik' bir yaşam sürdüğü belirtilen Blanchard için, "O çok karizmatik bir adam ve çetesi de tıpkı Ocean's 11 filmindeki gibi soygunlar yapıyor. Ancak kendisi, aynı zamanda terörizmi desteklediğinin de farkındaydı. Çünkü onun Patron'la yaptığı telefon görüşmelerini dinleyip kaydetmiştik. Ancak Blanchard'ın, terörizmi desteklemek için siyasi ve dini gerekçeleri olduğunu düşünmüyorum. Ancak kendi soygunları hakkında gerekli bilgileri almak için bu yolu seçmiş olabilir" dedi.

 Çalınan broş, geçen haziran ayında, Blanchard'ın saklandığı büyükannesinin evinin duvarına gizlenmiş
olarak Kanada polisi tarafından bulunmuştu.

İMPARATORİÇE'NİN BROŞUNU ÇALDI
Blanchard çetesi en 'cüretkar' soygununu, 1998'de Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapmıştı. Avustralyalı İmparatoriçe Elisabeth'in (Sisi) suikastla öldürülüşünün 100'üncü yıldönümü anma törenlerinde sergilenen, İmparatoriçe'ye mücevherlerle kaplı çok değerli bir broşu çalmıştı. Çete üyeleri, 'İmparatoriçe Sisi'nin Yıldızı' olarak da bilinen broşu, herkesin gözü önünde, sergilenmekte olduğu alarmlı kutunun içinden çalmış ve yerine sahtesini koymuştu. Broşun sahte olduğu ancak 1 ay sonra anlaşılabilmişti.



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,553 µs