En Sıcak Konular

Chavez , İspanya ile ilişkileri durdurdu!

26 Kasım 2007 16:50 tsi
Chavez , İspanya ile ilişkileri durdurdu! Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, İspanya Kralı Juan Carlos özür dileyinceye dek İspanya ile ilişkilerin dondurulduğunu bildirdi

Chavez, Şili'de düzenlenen ve Latin Amerika ile İber yarımadası ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren 17. İbero-Amerika zirvesinde yaptığı konuşmada, "İspanya Kralı özür dileyinceye dek bu ülke ile ilişkileri dondurdum" dedi.

Haber10'un haberine göre, Venezuela Devlet Başkanı Chavez, bu kararının iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilere nasıl yansıyacağı konusundaysa ayrıntılı bilgi vermedi. Zirvede Kral Carlos'un, eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar için "faşist" ifadesini kullanan Chavez'e "kes sesini" demesi üzerine iki ülke arasında gerilim artmıştı.

VENEZUELA-KOLOMBİYA KRİZİ

Öte yandan, Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe, Chavez'i Kolombiya'da terör örgütü Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nden (FARC) oluşan bir hükümet kurmak istemekle suçladı. Uribe, Caracol radyosuna yaptığı açıklamada Chavez'e hitaben, "sözleriniz, davranışlarınız Kolombiya'da barış için olmadığınız izlenimi veriyor" dedi.

"Kolombiyalıların, terörü yasallaştıran kişilere değil terörle mücadelede arabuluculuğa ihtiyaçlarının olduğunu" belirten Uribe, "Güney Amerika'da emperyalist projeyi yaymak istiyorsanız Kolombiya'da bu proje hayat bulmayacak" diye konuştu.

FARC ile Kolombiya hükümeti arasında, örgütün elindeki 45 rehinenin serbest bırakılması için arabuluculuk yapan Chavez, Kolombiya tarafından arabuluculuk görevine son verilmesi üzerine bu ülke ile ilişkileri dondurma kararı aldığını açıklamıştı.



Bu haber 211 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,516 µs