En Sıcak Konular

PKK sığınağında ABD silahları çıktı

26 Kasım 2007 15:46 tsi
Yüksekova dağlarında yüzlerce komandonun katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, PKK’nın sığınak olarak kullandığı bir mağarada Amerikan yapımı M-16 otomatik tüfek ile C-4 patlayıcı bulundu.

Oldukca dik ve sarp kayalıkları tırmanarak aşan komandolar, gece de operasyonlarını sürdürüyor. Hava sıcaklığının eksi 20 derece olmasına rağmen dağları karış karış tarıyor. Gece görüş sistemi bulunan kobra ve süper kobra helikopterler de operasyonlara destek veriyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi operasyonu için sıfır noktalarına sevkedilen komandolar, gece ve gündüz bölgede PKK’lılara yönelik operasyon yapıyor. 5 gün önce Hakkari’nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinin dağlık alanlarında binlerce komondonun katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, teröristlere ait çok miktarda gıda maddesi ele geçirilmişti. Dün gece ise Yüksekova’nın Dağlıca kırsalında PKK’lı teröristlerin sığınak olarak kullandığı bir mağara tesbit edildi. Vadi içindeki oldukca geniş mağarada yapılan aramada ise PKK’lı teröristlere ait olan 2 M-16 tüfek, bir miktar C-4 patlayıcı madde, muhtelif gıda maddeleri ve yaşam malzemeleri bulundu.

OPERASYONU ÖĞRENİNCE KAÇTILAR

Kış mevsimini geçirmek üzere Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızan bir grup teröristin, o bölgede operasyon yapıldığını öğrenince apar topar kaçtıkları anlaşıldı. Bu nedenle Dağlıca başta olmak üzere, Şemdinli’nin Derecik Beldesi kırsalında operasyonlara daha da ağırlık verildi. Mehmetçik, gece hava sıcaklığının eksi 20 dereceyi bulmasına rağmen dağları karış karış tarıyor. Gece görüş sistemi bulunan Kobra ve Süper Kobra helikepterler de bu bölgede devamlı keşif uçuşları yapıyor.

DAĞLARI TIRMANARAK AŞIYORLAR

Özel eğitimli Komandolar, sarp ve dik kayalıklı arazide güç koşullara rağmen arama-tarama faaliyetinde bulunmayı sürdürüyor. Tam teçhizatlı ve ağır makinalı tüfekli askerler, dik kayalıkları tırmanarak aşıyor. Tırmanış sırasında büyük tehlikeler atlatmalarına rağmen, belirlenen hedeflere doğru ilerleyen komandolar, 20’şerli gruplar halinde bölgeye yayılıyor. Mehmetçik, gece ise dağların zirvesinde konaklıyor. Bu nedenle askerler, ısınmak amacıyla yakacakları ateşin odun parçalarını da beraberinde götürüyor.

Milliyet
 



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,878 µs