En Sıcak Konular

Ve DTP kapatma istismarına başladı

26 Kasım 2007 12:13 tsi
Kapatma stratejisi adım adım yürüyor. DTP "kapatma" istismarına Diyarbakır'dan başladı. Ortalık karıştı...

DTP, hakkında açılan kapatma davasından sonra ilk mitingini Diyarbakır'da yaptı. İstasyon Meydanı'ndaki mitingde kapatma davası halka şikayet edilirken, hükümete sert eleştiriler yöneltildi.

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna ve Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra 9 milletvekilinin hazır bulunduğu mitinge, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş ve DTP Grup Başkanı Ahmet Türk katılmadı. Mitingde teröristbaşı Öcalan lehine sloganlar atılırken, Öcalan posterleri ve PKK flamaları açıldı.

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtçe yaptığı konuşmasında, Ankara'nın kendilerine kulak vermesini istedi. Herkesin Kürtlerin ne istediğini anlamaya çalışması gerektiğini belirten Baydemir, barış, kardeşlik ve birlikten başka bir şey istemediklerini savundu.

Selahattin Demirtaş, sözlerine, "Partimiz hakkındaki kapatma davasının ilk duruşmasına hoş geldiniz. Sayın başsavcı, ilk duruşmaya 100 bin tanık getirdik." diye başladı. Ardından, "DTP kapatılabilir mi?" diye soran Demirtaş, meydandan "Hayır" cevabı aldı. 'AK Parti'nin maskesi'ni düşürmeye başladıklarını öne süren Demirtaş, "Kapatma davasını açtıran da, dokunulmazlıklarımızı kaldırmaya yönelik Meclis'e teklif getiren de bunlardır." iddiasında bulundu. Erdoğan'ın PKK'yı silahsızlandırmaya yönelik açıklamalarına ise, "Biz de yıllardır bunu söylüyoruz." diyerek destek veren Demirtaş, "Bu halk, evlatlarının dağdan inmesini istiyor. 12 Eylül'ün darbecilerinin açtığı dağa çıkış yollarını, siz demokrasiyle, barışla iniş yoluna çevirin." dedi.

Ayna 'sayın'dan vazgeçmedi

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna da çözümü hep siyasette aradıklarını savundu. Ayna, teröristbaşı Öcalan'dan bahsederken 'sayın' ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan'ın "PKK'ya terörist demeden burada konuşamazsınız." sözüyle kendilerine yönelik linç girişimi başlattığını iddia eden Ayna, AB ve ABD'ye ilginç suçlamalarda bulundu. Kürt sorunu konusunda hiçbir gelişme olmamasına rağmen, Batı'nın devlet politikasından etkilenerek Türkiye'yi artık eleştirmediğini söyleyen Ayna, "Ne değişti ki? Kürtçe serbest mi, anadilde eğitim var mı, kültürümüzü yaşayabiliyor muyuz?" diye sordu. Kürt sorununun çözümü yolunda atılması gereken ilk adımın İmralı Cezaevi'nin kapatılması olduğunu öne süren Ayna, "İmralı'da bulunan sayın Abdullah Öcalan, tüm mahkumların haklarına kavuşturulmalıdır. Halk bu konuda iradesini söylüyor. Devlet artık bu gerçekleri görmelidir." dedi. Mitingin ardından yasadışı slogan atarak İstasyon Meydanı'ndan Ofis semtine doğru ilerleyen bir grup, polise taşlarla saldırdı. Grup cadde üzerindeki MHP il binasına da saldırdı. Polis, göstericileri biber gazı kullanarak dağıtırken, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Demirtaş, Erdoğan'ın protesto edilmesine izin vermedi

DTP Grup Başkan Vekili Demirtaş, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı eleştirirken, alandan yükselen 'yuhalama' üzerine, "Lütfen yuhalamayın. Eleştiri hakkımızı kullanırız; ama o hepimizin başbakanı; onu yuhalatmayız." dedi. Erdoğan'ın, DTP'ye 'netleşin' çağrısı yaptığını hatırlatan Demirtaş, "Biz netiz, tavrımız demokrasiden yana, barıştan yanadır." ifadesini kullandı.

 

Aktif haber

 

 



Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,316 µs