En Sıcak Konular

'Sayın Öcalan'lı mitinge inceleme

26 Kasım 2007 11:54 tsi
Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP'nin Diyarbakır'da düzenlediği, terör örgütü ile Öcalan'ın posterlerinin açıldığı olaylı biten miting için inceleme başlattı. Polis görüntüleri izliyor.

DTP Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın, `Sayın Abdullah Öcalan' sözününde inceleme kapsamına alındığı belirtildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP'nin dün Diyarbakır'da düzenlediği ve olaylı biten, `Onurlu yaşama çağrı' mitingiyle ilgili inceleme başlattı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, dünkü mitingi 10'dan fazla kamere ve fotoğraf makinası ile izlerken, fotoğraf ve görüntülerde mitingte terör örgütü PKK'yı simgeleyen flamalar ile teröristbaşı Öcalan posterleri açanları tespit etmeye çalışıyor. İnceleme kapsamına mitingi düzenleyen tertip komitesi üyeleri de alınırken, mitingte yapılan konuşmalarında çözümünün polis tarafından savcılığa teslim edileceği ve gerek görülmesi durumunda soruşturma açılacağı belirtildi.

AYNA ÖCALAN'A, `SAYIN' DEMİŞTİ

Mitinge katılan bir grubun MHP İl Binası'nın taşlanması üzerine polisin gözyaşartıcı bomba ve cop kullanarak müdahale ettiği mitingin yanı sıra burada yapılan konuşmalar inceleme altına alındı. Mitingte konuşan DTP Mardin Milletvekili ve DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, terör Abdulah Öcalan'dan, `Sayın' diyerek söz etti. Ayna, "Akan kanın durması için kısa sürede yapılacak olan şeyler var. İç ve dış operasyonların durması lazım. Türkiye'de hukuksuzluk yaşanıyor. İmralı Cezaevi hukuksuzluktur ve acilen kapatılmalıdır. Tüm tutuklu ve hükümlülere tanınan haklar vardır. Sayın Abdullah Öcalanda bu haklarına kavuşturulmaladır. Bunu slogan için değil, çözüm için söylüyorum. Bu halk iradesini bağıra, bağıra söylüyor. Devlet bu gerçeği kabul etmelidir. Kürtleri kabul edecekse bütün gerceğiyle kabul etmelidir" diye konuştu.

POLİSTEN KÜRTÇE SÖZLERE SANSÜR

Polis, tertip komitesi tarafından sahnenin arkasına asılan ve üstünde, `Onurlu yaşama çağrı' yazılan büyük bez afişen altındaki, Kürtçe `Edi bese' (Yeter artık) yazısının üstünü miting başlamadan bez ile kapattı. Polis, Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilen afiş ve bez pankartlarda bu sözün olmadığını bu nedenle ya afişin indirilmesini ya da Kürtçe yazılı kısmın bez afiş ile kapatılmasını istemiş, partililer bu uyarı üzerine Kürtçe yazının üstünü kapatmışlardı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, dünkü olaylı miting sırasında 7 kişinin gözaltına alındığını, olaylarda sadece 1 göstericinin yaralandığını açıkladı.

Hürriyet
 



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,642 µs