En Sıcak Konular

Babacan: S.Arabistan ve Suriye'den memnun!

25 Kasım 2007 21:38 tsi
Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Orta Doğu konferansına bazı ülkelerin katılıp katılmayacağı konusunda tereddütler olduğunu, ancak bu konuda görüşmelerde bulunduklarını belirterek, ''Suudi Arabistan ve Suriye'nin konferansa katılma kararı

      Babacan, Washington yakınlarındaki Annapolis kentinde yarın başlayacak ve iki gün sürecek Orta Doğu konferansına katılmak üzere Ankara'dan ayrıldı. Ali Babacan, yoğun sis yüzünden Ankara'dan yaklaşık 5,5 saat geç ayrıldı.
      Ankara'dan Frankfurt'a uçan Babacan, yarın sabah Frankfurt'tan ABD'ye gidecek.
      Dışişleri Bakanı Babacan, hareketinden önce Esenboğa Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, Orta Doğu bölgesinin kritik bir dönemden geçtiği sırada Annapolis kentinde yapılacak Orta Doğu konferansına katılmak üzere Washington'a gideceğini belirterek, toplantının odak noktasının İsrail-Filistin meselesi olduğunu kaydetti.
      Konferansın kapsamlı ve kapsayıcı olmasını istediklerini ve bu isteklerini ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'a ilettiklerini söyleyen Babacan, ilgili bütün ülkelerin toplantıya davet edildiğini belirtti.
      Babacan, konferansa bazı ülkelerin katılıp katılmayacağı konusunda tereddütler olduğunu ve bununla ilgili görüşmelerde bulunduklarını kaydederek, son iki gün içinde İsrail, Filistin ve Suriyeli yetkililerle telefon trafiği olduğunu söyledi.
      Ali Babacan, bir gazetecinin, ''Suriye konferansta temsil edilecek mi'' sorusuna, ''Suriyeliler de toplantıyla katılma kararı almışlar, Suudi Arabistan ve Suriye'nin katılma kararını memnuniyetle karşıladık'' yanıtını verdi.
      Babacan, ayrıca toplantının bölge için faydalı olmasını ve somut sonuçlar getirmesini dilediklerini kaydetti.
      Dışişleri Bakanlığından Orta Doğu konferansıyla ilgili yapılan açıklamada, ''Türkiye, bölgede barış ve istikrar arayışlarına ve bölgemizin ortak geleceğinin inşa edilmesine dönük çabalara aktif katkılarını sürdürecektir'' denilmişti.
      Annapolis konferansıyla, 7 yıldan fazla bir süreden sonra ilk kez İsrail ile Filistin arasında ciddi barış görüşmelerine başlanmış olacak.
      Zirveye, 40'ın üzerinde ülke davet edildi. Annapolis'te ayrıca BM, IMF ve Dünya Bankasından yetkililerin de bulunması bekleniyor.

Milliyet



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,176 µs