En Sıcak Konular

Davos'taki Türk galasına büyük destek

25 Kasım 2007 11:30 tsi
Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) 23-27 Ocak 2008'de Davos'ta düzenlenecek toplantısı kapsamında gerçekleştirilecek ''Türk Gala Gecesi''ne Türk iş dünyasından büyük destek geldi.

Doğan Yayın Holding, Koç Grubu, Doğuş Grubu ve Sabancı Grubu'ndan yapılan ortak yazılı açıklamada, Ali Koç, Ferit Şahenk ve Mehmet Ali Yalçındağ'ın Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek galanın hazırlık çalışmaları için WEF Başkanı Prof. Klaus Schwab ile Cenevre'de bir araya geldiği bildirildi.

Açıklamaya göre, Cenevre WEF Merkez binasında, 26 Ocak 2008 akşamı gerçekleştirilecek gala gecesine ilişkin hazırlıkların ele alındığı toplantıda Schwab, ''360 Derece Türkiye'' temalı çalışmalardan son derece etkilendiğini belirterek, ''Türkleri tanıyorum ve şimdiden çok heyecanlıyım. Davos'ta yapılmış en unutulmaz geceyi Türkler'in yaşatacağına inanıyorum'' dedi.

Schwab, Türkiye'nin başlattığı WEF çalışmalarının, Davos'un bu yıla dair gündem maddelerinden biri olan ''Küresel Sosyal Sorumluluk'' yaklaşımı ışığında küreselleşen dünyada her şeyi devletten beklemeyerek, uluslararası konulara çözüm arayan özel sektör ve kamu birlikteliğine örnek teşkil etmesi sebebiyle Türkiye inisiyatifini ayrıca tebrik ve takdir ettiğini belirtti.

-''BAŞBAKAN ERDOĞAN KONUŞMACI OLSUN'' ÖNERİSİ-

Schwab, Davos toplantıları kapsamında, Avrupa'nın geleceği ile ilgili gerçekleştirilecek oturuma, Avrupa ülkeleri başbakanları ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuşmacı olarak katılması için öneri getirdi.

Suzan Sabancı, Mehmet Ali Yalçındağ, Ali Koç ve Ferit Şahenk'in inisiyatif alarak düzenlenmesine öncülük ettiği WEF resmi kapanış gecesi organizasyonuna, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Enka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şarık Tara gibi isimler de her türlü katkıyı sağlayacaklarını bildirdi.

-''KENDİMİZİ ANLATMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR PLATFORM''-

Davos resmi kapanış galasını düzenlemek üzere bir araya gelen inisiyatifin üyelerinden Suzan Sabancı da yaptığı açıklamada, ''Günümüzde Davos Toplantıları küresel sorunların ve çözümlerinin tartışıldığı en önemli platformlardan biri haline gelmiştir. Böyle bir platformda Türkiye'nin layıkıyla temsil edilmesi önemli bir olaydır'' ifadelerine yer verdi.

Ali Koç da Türkiye'nin sahip olduğu pek çok önemli değeri ve eşsiz niteliklerini yeterince anlatamamanın, kendine özgü ve güzel niteliklerini ortaya koyamamanın sıkıntısını her zaman yaşadıklarını belirterek, ''Kendimizi, ne olduğumuzu ve dünya konjonktüründeki yerimizi doğru olarak ifade etmek için Davos ve hepimizin katkıları ile düzenlenecek olan Gala Gecesi önemli bir platform olacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

Ferit Şahenk ise Cenevre toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede, ''Türkiye'nin son senelerdeki ekonomik atılımı ve dünyada geldiği önemli noktayı Davos'taki katılımcılara anlatmak için Dünya Ekonomik Forumu'nda bu yıl üstlendiğimiz organizasyonu büyük bir fırsat olarak değerlendiriyorum'' görüşünü aktararak, hükümet, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının bir milli takım bütünlüğü ve ruhu içinde omuz omuza vermesinin Türkiye'nin dünyadaki konumuna her zaman fayda sağlayacağı kanısında olduğunu ifade etti.

-''360 DERECE TÜRKİYE''-

Açıklamada, ''360 derece Türkiye'' olarak belirlenen galanın genel konsepti ile Türkiye'nin gelişmiş ülke standartlarına sahip, doğu ile batının, kuzey ile güneyin birleştiği merkez, tarihteki büyük medeniyetlerin beşiği, fırsatlarıyla olunması gereken yer, İstanbul'un da, Avrupa'nın yeni çekim merkezi olduğunun vurgulanacağı kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, Davos'un en önemli etkinliklerinden olan ''Gala Soiree''ye dünya düşünce liderleri, siyasi liderler ve uluslararası birçok şirketin üst düzey yöneticileri katılacak.

Gecenin önemi WEF tarafından hangi ülkenin ev sahibi ülke olacağının belirlemesinden kaynaklanıyor. Bu sene Türkiye ve Fransa değişen güç dengeleri içinde öne çıkan ülkeler arasında yer aldıkları için ev sahipliği yapıyorlar.

zaman



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,228 µs